Баклажан-кебаб – страва турецької кухні, яку роблять з рубленого м'яса на мангалі. Але рум'яний і соковитий кебаб з баклажанами можна без проблем приготувати в духовці.
Фарш підійде будь-який: з баранини, свинини або яловичини, а також змішаний. Для дієтичного варіанту страви можна використовувати курку або індичку.
Баклажан-кебаб: рецепт приготування
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 145 ккал на 100 г
Складові:
- 650 г м'ясного фаршу
- 2 довгастих баклажана
- 0,5 шт. болгарського перцю
- 0,5 шт. ріпчастої цибулі
- 40 мл рослинної олії
- 20 мл соєвого соусу
- 1 ч. ложка сушеного часнику
- 2-3 гілочки петрушки
- Суміш мелених перців – за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Баклажани помити, обсушити і нарізати кружальцями завтовшки близько 1,5 см.
- Скласти овочі в миску, додати олію з соєвим соусом і половиною гранульованого часнику. Перемішати і відставити убік.
- Цибулю, солодкий перець і зелень дрібно порубати ножем.
- Додати подрібнені інгредієнти в фарш, за смаком приправити сіллю і сумішшю перців, додати залишки часника і добре перемішати.
- Мокрими руками з отриманого фаршу сформувати невеликі кульки. За розміром вони повинні приблизно відповідати діаметру баклажанових кружечків.
- Взяти дерев'яні шпажки і нанизати по черзі баклажани і м'ясні кульки. Утворені шашлички помістити на деко, застелене папером для випічки, і запікати при 180 градусах близько 45-50 хвилин. М'ясо і баклажани повинні підрум'янитися.
Як подавати кебаб з баклажанами
Подавати страву гарячою разом зі свіжими овочами та зеленню.
Дивіться відео, як приготувати баклажан з салом на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом люля-кебаб з курки в духовці, а також писали, як приготувати сицилійську капонату від Джеймі Олівера.