I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Капоната: рецепт сицилійського рагу з баклажанів від Джеймі Олівера

Сіцілійське овочеве рагу може стати повноцінним літнім обідом або вечерею

"Капоната – це фантастична страва з південної Італії, яку подають в якості теплого овочевого гарніру або холодної закуски. Сицилійці пишаються тим, що капоната готується з місцевих продуктів.

Всі способи приготування цієї страви більш-менш однакові – речі, які виділяють її і роблять особливою, – це якість баклажанів, помідорів і оцту. Завжди намагайтеся купувати хороші тверді баклажани з дуже невеликою кількістю насіння – загляньте на свій місцевий ринок, щоб побачити, чи зможете ви знайти овочі різного кольору ", – говорить відомий британський шеф-кухар Джеймі Олівер.

Реклама

Капоната від Джеймі Олівера

Капоната з баклажанів
Капоната з баклажанів

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 199 ккал на порцію

Складові:

  • 2 великих баклажана
  • 1 маленька червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 пучка свіжої петрушки (15 г)
  • 2 столові ложки солоних каперсів
  • 1 жменя зелених оливок
  • 5 великих стиглих помідорів
  • Оливкова олія
  • 1 чайна ложка сушеного орегано з гіркою
  • 2-3 столові ложки якісного оцту на травах

Читайте також:

Реклама

За бажанням:

  • 2 столові ложки нарізаного мигдалю

Дивіться відео, як зробити овочеве рагу на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Баклажан наріжте великими шматками.
  2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, потім очистіть і подрібніть часник. Відокремте і наріжте листя петрушки, потім дрібно наріжте стебла.
  3. Промийте, замочіть і процідіть каперси, видаліть кісточки з оливок. Помідори наріжте великим шматками.
  4. Підсмажте мигдаль, якщо використовуєте, на гарячому грилі або в духовці до світло-коричневого кольору.
  5. Візьміть велику каструлю, налийте трохи оливкової олії і поставте на вогонь. Додайте шматочки баклажана і орегано, приправте невеликою кількістю морської солі і перемішайте, щоб баклажани рівномірно вкрилися олією. Готуйте на сильному вогні близько 4-5 хвилин, час від часу струшуючи сковороду. Якщо у вас невелика сковорода, обсмажуйте овочі партіями.
  6. Коли баклажани стануть золотистими з кожного боку, додайте цибулю, часник і стебла петрушки і продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Не соромтеся додати в сковороду ще трохи олії, якщо вона стає занадто сухою.
  7. Додайте висушені каперси і оливки і збризніть трав'яним оцтом. Коли весь оцет випарується, додайте помідори і тушкуйте близько 15 хвилин або до готовності.
  8. Спробуйте перед подачею на стіл. За бажанням приправте сіллю, чорним перцем і оцтом. Збризніть невеликою кількістю хорошої оливкової олії і подавайте, посипавши нарізаними листям петрушки і мигдалем, якщо хочете.

На замітку

Не піддавайтеся спокусі нарізати баклажани занадто дрібними шматочками, інакше вони вберуть багато олії і стануть жирними.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати баклажани з помідорами і сиром, а також ділилися рецептом баклажанної ікри шматочками.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти