"Капоната – це фантастична страва з південної Італії, яку подають в якості теплого овочевого гарніру або холодної закуски. Сицилійці пишаються тим, що капоната готується з місцевих продуктів.
Всі способи приготування цієї страви більш-менш однакові – речі, які виділяють її і роблять особливою, – це якість баклажанів, помідорів і оцту. Завжди намагайтеся купувати хороші тверді баклажани з дуже невеликою кількістю насіння – загляньте на свій місцевий ринок, щоб побачити, чи зможете ви знайти овочі різного кольору ", – говорить відомий британський шеф-кухар Джеймі Олівер.
Капоната від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 199 ккал на порцію
Складові:
- 2 великих баклажана
- 1 маленька червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1/2 пучка свіжої петрушки (15 г)
- 2 столові ложки солоних каперсів
- 1 жменя зелених оливок
- 5 великих стиглих помідорів
- Оливкова олія
- 1 чайна ложка сушеного орегано з гіркою
- 2-3 столові ложки якісного оцту на травах
За бажанням:
- 2 столові ложки нарізаного мигдалю
Дивіться відео, як зробити овочеве рагу на грилі:
Спосіб приготування:
- Баклажан наріжте великими шматками.
- Очистіть і дрібно наріжте цибулю, потім очистіть і подрібніть часник. Відокремте і наріжте листя петрушки, потім дрібно наріжте стебла.
- Промийте, замочіть і процідіть каперси, видаліть кісточки з оливок. Помідори наріжте великим шматками.
- Підсмажте мигдаль, якщо використовуєте, на гарячому грилі або в духовці до світло-коричневого кольору.
- Візьміть велику каструлю, налийте трохи оливкової олії і поставте на вогонь. Додайте шматочки баклажана і орегано, приправте невеликою кількістю морської солі і перемішайте, щоб баклажани рівномірно вкрилися олією. Готуйте на сильному вогні близько 4-5 хвилин, час від часу струшуючи сковороду. Якщо у вас невелика сковорода, обсмажуйте овочі партіями.
- Коли баклажани стануть золотистими з кожного боку, додайте цибулю, часник і стебла петрушки і продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Не соромтеся додати в сковороду ще трохи олії, якщо вона стає занадто сухою.
- Додайте висушені каперси і оливки і збризніть трав'яним оцтом. Коли весь оцет випарується, додайте помідори і тушкуйте близько 15 хвилин або до готовності.
- Спробуйте перед подачею на стіл. За бажанням приправте сіллю, чорним перцем і оцтом. Збризніть невеликою кількістю хорошої оливкової олії і подавайте, посипавши нарізаними листям петрушки і мигдалем, якщо хочете.
На замітку
Не піддавайтеся спокусі нарізати баклажани занадто дрібними шматочками, інакше вони вберуть багато олії і стануть жирними.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати баклажани з помідорами і сиром, а також ділилися рецептом баклажанної ікри шматочками.