Ботвінья: класичний рецепт холодного рибного супу

16 червня 2020, 18:28
Готуємо ботвінью за класичним рецептом

Ботвінья – незаслужено забута, але дуже смачна і корисна перша страва. Цей лічний суп готується з шпинату, щавлю, молодого бурякового листя, огірків і зелені, а для ситності в нього додають білу рибу, найчастіше осетрину.

Для того, щоб надати ботвіньї приємну кислинку, в неї можна покласти трохи білого тертого хрону, гірчиці, дрібно натертого редису, а також кілька крапель лимонного соку або яблучного оцту.

Реклама

Ботвінья класична

Ботвінья з рибою

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 51 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г щавлю
  • 300 г шпинату
  • 300 г молодого бурякового листя
  • 2-3 огірка
  • 20 мл оливкової олії
  • 50 г зеленої цибулі
  • 50 г кропу
  • 50 г петрушки
  • 500-600 мл хлібного квасу
  • 500 г осетрини
  • 4 перепелиних яйця
  • Ракові шийки

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Опустити осетрину в гарячу воду і варити після закипання 20 хвилин. Остудити.
  2. Відварити перепелині яйця протягом 5 хвилин.
  3. Бурякове бадилля і шпинат опустити в киплячу підсолену воду на 1-2 хвилини і потім дрібно порубати.
  4. Щавель також відварити в киплячій підсоленій воді і протерти через сито.
  5. Огірки очистити від шкірки і порізати соломкою.
  6. Змішати протертий щавель, посічене бадилля і огірки, дрібно порізану зелень петрушки, кропу і зеленої цибулі.
  7. Додати столову ложку оливкової олії і залити квасом. Приправити до смаку сіллю і перцем.

Як подавати страву

Розлити холодний суп по тарілках, в кожну порцію покласти по великому шматку відвареної осетрини і прикрасити перепелиними яйцями, розрізаними навпіл. Можна додати ракові шийки.

Дивіться відео, як приготувати сирний суп з овочами:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити зелений борщ без м'яса і розповідали, як приготувати французький щавлевий суп