З давніх часів спеції цінувалися на вагу золота , служили при розрахунках грошовим еквівалентом . У наш час цей продукт доступний будь-якій людині . Знаючи про корисні якості спецій , дієтологи рекомендують активно включати їх в свій раціон харчування , пише newsyou.info.
Гострий перець.Капсаїцин – речовина , що міститься в перці , володіє знеболюючим ефектом і бере участь в нормалізації роботи серцево – судинної системи . Гострий перець допомагає спалювати зайві калорії і жир .
Корицязазвичай додається в десерти , каші , здобу тощо. Вона благотворно впливає на стан артерій , приводить в норму рівень цукру в організмі , знижує рівень холестерину в крові .
Імбир і куркума.Імбир відомий як сильний протизапальний засіб при застуді , його додають в тепле питво . Ці спеції благотворно впливають на процеси травлення і перебіг артриту .
Ореганомістить в собі багато карвакролу і тимолу , які сприяють зміцненню імунітету . Ця рослина – потужний антиоксидант . Нам вона відома під назвою " материнка звичайна " .
Чебрець має антисептичні та антибактеріальні властивості . Ця спеція може допомогти там , де безсилі антибіотики .