I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Персик "Мельба" – історія і рецепт найпрославленішого десерту літа

Це персик, злегка приварений у сиропі, прикрашений малиновим соусом і кулькою вершкового морозива. Десерт створений французьким кухарем Огюстом Ескофьє спеціально для оперної співачки Неллі Мельби
Персик "Мельба"
Персик "Мельба"

На перший погляд може здатися – ну що тут особливого? Персик, малиновий сироп і морозиво. Можливо, так. Але цей десерт досконалий у смакових поєднаннях і текстурі інгредієнтів. Він солодкий і з кислинкою водночас. Та й присутність морозива робить свою справу. Його, до речі, теж можна приготувати вдома. Про такі десерти кажуть – насолода та й годі. Дізнаємося, як приготувати персик "Мельба", забігаючи наперед, це нескладно. У календарі лайфхаків літа дізнаєтеся, як провести його з користю і яскравими емоціями.

Присвячений оперній співачці, яка обожнювала морозиво

Реклама

Її ім'я, вірніше, псевдонім – Неллі Мельба. Жінка народилася в Мельбурні під ім'ям Хелен Портер Мітчелл, але втекла від нещасливого шлюбу до Парижа, де й стала оперною співачкою. На її честь називали шампанське, парфуми і шоколад. Але єдине їстівне, що увійшло в історію, пов'язану з Неллі, – це персик "Мельба". Його придумав і презентував зірці тих часів француз Огюст Ескофьє, це сталося в одному з лондонських ресторанів наприкінці 19-го століття.

Справа в тому, що Неллі Мельба обожнювала морозиво, але боялася нашкодити голосовим зв'язкам, тоді Огюст вирішив поєднати його з персиком і соусом, щоб таким чином трохи "підвищити температуру" холодного морозива.

Як приготувати персик "Мельба"

Реклама

Персик "Мельба" – рецепт
Персик "Мельба" – рецепт

Інгредієнти

  • 3 великих стиглих персики
  • 500 г ванільного морозива
  • 125 г свіжої малини
  • 75 г цукрової пудри + 2 ст. л.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Підготувати миску з крижаною водою. Щоб вода не нагрівалася, можна додати в неї кілька кубиків льоду. Персики вимити, зробити на шкірці по всій довжині плодів неглибокі надрізи навхрест. У великій каструлі закип'ятити воду, опустити в неї персики і за 20-30 секунд, шумівкою перекласти в миску з крижаною водою.
  2. Очистити персики від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточки. Викласти половинки на тарілку, посипати 2 ст. л. цукрової пудри і помістити в холодильник.
  3. Малину збити блендером в пюре, потім протерти через дрібне сито, щоб видалити кісточки. Додати цукрову пудру і ще раз збити в піну. Поставити в холодильник.
  4. Перед подачею розкласти по креманках морозиво, зверху або поруч покласти по половинці персика. Покрити малиновим соусом та мигдальними пелюстками.

І ще один рецепт цікавого десерту – кіша з черешнею і мигдалем – дізнаєтеся з відео.

А як приготувати головний сезонний десерт Японії – ніжний полуничний торт – читайте тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти