Нам часто здається, що існує їжа, яка не підвладна нам на кухні, та своїми руками або без спеціального обладнання її приготувати неможливо. Це, звісно, не так. Адже в кулінарній справі важливе бажання. А коли воно є – все вийде обов'язково. У цій збірці – 5 рецептів домашнього морозива. Для тих, хто бореться за стрункість і тих, хто любить солодощі та "дружить" з цукром.
У нашому календарі свят травня знайдете ідеї для оригінальних подарунків.
Кавове морозиво
Інгредієнти
- 500 г – 33-35% вершків ⠀
- 4 шт. – жовтків ⠀
- 70 г – коричневого цукру ⠀
- 2 ст. л. – міцної кави ⠀
Спосіб приготування ⠀
- Жовтки збити з цукром в світлу масу. Вершки довести до кипіння, але не кип'ятити. ⠀
- Зварити міцну каву і додати у вершки. З'єднати вершки зі збитими жовтками і перемішати. ⠀
- На дуже слабкому вогні довести масу до кипіння, щойно вона загусне, зняти з вогню і перемішувати 2-3 хвилини.
- Перелити в пластиковий контейнер, охолодити, закрити і поставити в морозилку на 8 годин. ⠀
- Перемішувати морозиво щогодини, щоб воно було однорідним.
Морозиво крем-брюле
Інгредієнти
- Банани – 6 шт.
- Арахісова паста – 2 ст. л.
- Арахіс, шоколад для прикраси
Спосіб приготування
- Нарізати банани, відправити в морозилку на 2 години.
- У блендері збити банани і арахісову пасту.
- Зверху полити розтопленим шоколадом, посипати арахісом.
Домашнє морозиво зі згущеним молоком
Інгредієнти
- Вершки 33% – 500 мл
- Згущене молоко – 1 бляшанка
- Вафельні коржі для торта – 2 шт.
Спосіб приготування
- Збити вершки до м'яких піків. Додати згущене молоко і знову все збити.
- У роз'ємну форму покласти корж, вилити вершки з молоком і накрити другим коржем.
- Прибрати в морозилку на 5 годин.
Домашнє морозиво за 5 хвилин
Інгредієнти
- Банан – 3 шт.
- Цедра половини лимона
- Сік половини лимона
Спосіб приготування
- Нарізати банан на кружальця завтовшки до 2 см. Надіслати в морозилку 2-3 години.
- Заморожений банан, цедру і сік лимона відправити в блендер і добре перемолоти. Прикрасити морозиво за смаком.
Медове морозиво
Інгредієнти
- Вершки від 20% до 30% – 250 мл
- Жовтки – 3 шт.
- Мед – 100 г
- Ванільний цукор – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування
- Вершки змішати з медом і ванільним цукром. Поставити на повільний вогонь, постійно помішувати до розчинення меду.
- Збити жовтки. Змішати з вершковою масою і поставити знову на дуже повільний вогонь.
- Постійно помішувати, бо пригорає дуже швидко. Щойно маса почне густіти, зняти з вогню.
- Розлити по формах, відправити в морозилку на 5 годин.
Тут зібрані рецепти десертів, улюблених з дитинства.