Зимові рецепти: медовик з халвою від Валентини Хамайко

19 січня 2018, 09:00
Телеведуча і автор кулінарних книг додала незвичайний інгредієнт у відомий торт

Валентина Хамайко Фото: прес-служба

Сметанний крем і медові коржі – класичне поєднання, знайоме з дитинства. Але варто було чоловікові Валентини Хамайко сказати, що десь у кав'ярні він пробував смачний медовик з халвовим кремом – і ось результат! Від свого ведуча не відмовилася, але доповнила знайомий десерт новими нюансами.

Медовик з халвою

Реклама

Фото: прес-служба

Тісто:

Реклама
  • 50 г масла
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/2 склянки темного меду
  • 3 яйця
  • 2,5-3 склянки борошна
  • 2 ч. л. соди

Крем:

  • 450 г жирної сметани
  • 150 г пудри
  • 10 г ванільного цукру

Мус з халвою:

  • 400 г халви (соняшникової або кунжутної)
  • 400 г сметани
  • 5 г желатину
  • Для прикраси у Валентини тонкі скибки грильяжу.

Рецепт приготування:

Реклама

1. На водяній бані розтоплюємо мед, цукор, яйця. Постійно перемішуємо до розчинення цукру. Додаємо масло, перемішуємо і кладемо соду. Маса збільшується в об'ємі.

2. У теплу медову масу додаємо поступово 2,5 склянки борошна і замішуємо тісто. Решту борошна залишаємо на підсипку.

3. Тісто м'яке і липке. Ми залишаємо його остигати. Можна на ніч в холодильник. Або хоча б на 1 годину.

4. Розкачуємо на пергаменті дуже тонкі коржі. Вирізаємо за розмірами дна від форми корж. Обрізки прибираємо і випікаємо при 180 градусах 5-7 хвилин, до рум'яного кольору. Для торта нам потрібно 5-6 коржів. Решту тіста легко зберігається в холодильнику (1 тиждень) або в морозильній камері (1 місяць).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Для крему змішуємо сметану з ванільним цукром і пудрою. Змащуємо коржі. Товщина крему повинна відповідати товщині коржів.

6. Для мусу з халви ми замочуємо желатин. У блендері змішуємо халву зі сметаною і додаємо розтоплений на водяній бані желатин. Перемішуємо.

7. У форму трохи більшого діаметра (застелену пергаментом) ми ставимо наш торт посередині. Заливаємо проміжки між стінками і тортом мусом з халви і покриваємо їм верх торта. Ми залишаємо в холодильнику на ніч.

8. Обережно виймаємо торт з форми і прикрашаємо його горіхами або скибочками грильяжу.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом італійського пирога з лимонним кремом. Ми також розповідали, як прикрасити зимову випічку.

Дивіться відео про британку, яка приготувала з фруктових кексів мініатюрний Віфлеєм: