Запіканки з кабачків у духовці: два рецепти для літньої вечері

16 червня 2020, 19:16
Готуємо неймовірно смачні кабачкові запіканки

Кабачкова запіканка

Запіканка з кабачків – це легка, бюджетна і дуже смачна страва, яку можна подати на вечерю влітку. Для приготування ідеально підійдуть молоді кабачки з тонкою шкіркою. Їх потрібно натерти на середній тертці і віджати зайвий сік, щоб запіканка не вийшла водянистою.

Кабачкова запіканка з фаршем з індички

Кабачкова запіканка

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків
  • 250 г фаршу з індички
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 2 помідори
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 2 курячі яйця
  • 150 мл сметани
  • 80 г твердого сиру
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Натріть кабачки на тертці з великими отворами разом з шкіркою. Залиште їх, щоб вони трохи постояли, а потім відтисніть зайвий сік.
  2. Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на олії до прозорості.
  3. Фарш обсмажте на сковороді до напівготовності (10-15 хвилин).
  4. Помідори наріжте тонкими кружальцями. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Часник пропустіть через прес.
  5. У глибокій мисці віничком збийте до однорідної маси курячі яйця і сметану. Посоліть, поперчіть.
  6. У змащену маслом форму викладіть дві третини кабачкової маси, зверху додайте весь м'ясний фарш, змішаний з цибулею і часником, викладіть на фарш кружальця помідорів. Розподіліть зверху кабачки, що залишилися, посипте тертим сиром і залийте яєчно-сметанною сумішшю.
  7. Відправте все в прогріту до 180 ºС духовку на 30 хвилин. Дістаньте запіканку, дайте трохи охолонути, посипте свіжою зеленню.

Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:

Реклама

Кабачкова запіканка з помідорами і сиром

Запіканка з кабачків

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 800 г кабачків
  • 2 помідори
  • 2 яйця
  • 200 г твердого сиру
  • 130 г борошна
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • 1 ч. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Натріть кабачки на тертці з великими отворами. Залиште, щоб вони постояли, а через якийсь час відтисніть і злийте зайвий сік. Додайте до кабачків яйця і перемішайте.
  2. Твердий сир натріть на середній терці. Половину натертого сиру додайте до кабачкової маси, посоліть, поперчіть, все ретельно перемішайте. Додайте борошно і ще раз все перемішайте.
  3. У змащену олією форму викладіть кабачкову масу і акуратно розрівняйте.
  4. Помідори наріжте кружальцями і викладіть поверх кабачкового шару. Посипте залишками сиру.
  5. Форму поставте в попередньо розігріту до 180 °С духовку на 30 хвилин. Готуйте запіканку до утворення рум'яної скоринки. Дістаньте, трохи остудіть, посипте свіжою зеленню.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом супу з кабачків із в'яленими помідорами. Крім цього, ми писали, як спекти пиріг з кабачками і куркою.