Запечена дорада в духовці
Не знаєте, як смачно запекти дораду в домашніх умовах? Ця середземноморська риба ідеально поєднується з цибулею, сметаною і сушеними пряними травами. Менше ніж за годину ви отримаєте приголомшливу страву, гідну святкової вечері.
Запечена дорада в сметані
Запечена дорада в духовці
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 157 ккал на 100 г
Складові:
- 2 тушки доради
- 2 ст.л. сметани 20% жирності
- 1 цибуля ріпчаста
- 1 ст.л. оливкової олії
- Щіпка орегано
- Щіпка базиліка
- Сіль, перець – за смаком
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Зробити сметанний соус: почистити і нарізати цибулю кільцями. Трохи пом'яти її руками, щоб пустила сік, і залити сметаною, змішаної зі спеціями і оливковою олією, перемішати.
- Дораду очистити, випатрати, видалити зябра, промити і обсушити паперовими рушниками.
- Посолити рибу зовні і всередині. Ретельно обмазати кожну рибину сметанним соусом, в тому числі і всередині.
- Глибоке блюдо для запікання змастити олією, перекласти туди рибу, і відправити в розігріту до 170 °С духовку на 25-30 хвилин.
- Через 15 хвилин запікання можна перевернути рибу іншим боком, щоб запечена скоринка була з двох сторін.
Як подавати страву
Трохи остудити рибу. Подавати разом з білим вином і салатом зі свіжих овочів.
Дивіться відео, як запекти скумбрію на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тріски на овочевій подушці, а також розповідали, як смачно приготувати тілапію.