Запечена дорада з цибулею, сметаною і пряними травами: рецепт приготування

11 серпня 2020, 15:00
Запечена риба в сметані – це просто, швидко і дуже смачно

Запечена дорада в духовці

Не знаєте, як смачно запекти дораду в домашніх умовах? Ця середземноморська риба ідеально поєднується з цибулею, сметаною і сушеними пряними травами. Менше ніж за годину ви отримаєте приголомшливу страву, гідну святкової вечері.

Запечена дорада в сметані

Реклама

Запечена дорада в духовці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 157 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 тушки доради
  • 2 ст.л. сметани 20% жирності
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • Щіпка орегано
  • Щіпка базиліка
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Зробити сметанний соус: почистити і нарізати цибулю кільцями. Трохи пом'яти її руками, щоб пустила сік, і залити сметаною, змішаної зі спеціями і оливковою олією, перемішати.
  2. Дораду очистити, випатрати, видалити зябра, промити і обсушити паперовими рушниками.
  3. Посолити рибу зовні і всередині. Ретельно обмазати кожну рибину сметанним соусом, в тому числі і всередині.
  4. Глибоке блюдо для запікання змастити олією, перекласти туди рибу, і відправити в розігріту до 170 °С духовку на 25-30 хвилин.
  5. Через 15 хвилин запікання можна перевернути рибу іншим боком, щоб запечена скоринка була з двох сторін.

Як подавати страву

Трохи остудити рибу. Подавати разом з білим вином і салатом зі свіжих овочів.

Дивіться відео, як запекти скумбрію на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тріски на овочевій подушці, а також розповідали, як смачно приготувати тілапію.