Заготовки з кабачків: незвичайні рецепти на зиму

9 серпня 2020, 12:00
Рецепти смачних і оригінальних заготовок з кабачків на зиму

Варення з кабачків на зиму

Популярність кабачків в літню пору просто величезна – з них готують запіканки, оладки, всілякі закуски і супи. Вони виходять смачними і апетитними завдяки тому, що кабачок відмінно вбирає в себе аромати інших продуктів і спецій.

Щоб зберегти кабачки на зиму, з них роблять домашні заготовки. Закатати в банки можна тушковані і мариновані овочі, а також кабачкову ікру або салат. З кабачків роблять і солодке варення.

Реклама

Салат на зиму з рисом і кабачками

Салат з рисом і кабачками на зиму

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Реклама
  • 1 стакан (250 мл) рису
  • 500 мл води
  • 600 г цибулі
  • 180 мл олії
  • 600 г моркви
  • 600 г болгарського перцю (вага очищених овочів)
  • 1 кг 300 г помідорів
  • 2,5 столової ложки солі
  • 2,5 столової ложки цукру
  • 2,5 кг кабачків (вага очищених овочів)
  • 5 зубчиків часнику
  • 3 столові ложки оцту 9%

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Промийте рис, викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть кілька хвилин. Зніміть з вогню і залиште під кришкою, поки готуєте інше. Крупа повинна бути злегка недовареною.
  2. Наріжте цибулю невеликими смужками і викладіть на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте близько 10 хвилин на помірному вогні до напівпрозорості. Всипте моркву, натерту на крупній тертці, і готуйте ще 10 хвилин.
  3. Наріжте перець кубиками і викладіть в сковороду. Тушкуйте 10 хвилин. Помідори розділіть на невеликі шматочки і помістіть в окрему велику каструлю. Викладіть туди зажарку і поставте на вогонь замість сковороди.
  4. Приправте овочі сіллю і цукром і тушкуйте, поки помідори не дадуть сік. Очищені від шкірки і насіння кабачки наріжте кубиками і викладіть в каструлю.
  5. Хвилин через 15 додайте крупу, подрібнений часник і оцет. Якщо в рисі залишилася вода, злийте її. Перемішайте і готуйте ще кілька хвилин. Розподіліть салат по банках і закатайте.
  6. Тримайте заготовку в сухому і прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Кабачки, мариновані по-селянськи

Як заготовити кабачки на зиму

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 30 г зелені кропу
  • 10 зубчиків часнику
  • 1 стручок гіркого перцю
  • 3-5 горошин запашного перцю
  • 75-90 г солі
  • 70-75 г 9% оцту
  • 1 л води

Дивіться відео, як зробити кабачкове варення зі смаком ананасів:

Спосіб приготування:

  1. Молоді кабачки завдовжки до 15 см вимити, відрізати плодоніжки, нарізати кружечками товщиною 1,5 см.
  2. Кріп нарізати, перець і часник нарізати уздовж на кілька частин. Підготовлені спеції і зелень укласти на дно банок, заповнити їх кабачками щільно.
  3. У киплячій воді розчинити сіль, додати оцет і розлити по банках. Стерилізувати банки в киплячій воді: півлітрові – 12 хвилин, літрові – 15 хвилин. Закатати.

Кабачкове варення з лимоном

Варення з кабачків на зиму

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 кг молодих кабачків
  • 600 г цукру
  • 100 мл води
  • 15 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити, нарізати кубиками, додати цукор і воду.
  2. Поставити на середній вогонь. Дати варенню закипіти, після чого зменшити вогонь і варити до готовності.
  3. В кінці додати ванільний цукор і лимонний сік. Розлити в стерилізовані банки, дати охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру, а також розповідали, як правильно заморозити кабачки на зиму.