Заготовки з абрикосів на зиму: ТОП-5 рецептів

22 липня 2020, 16:30
Найкращі рецепти домашніх заготовок з абрикосів з фото

Джем з абрикосів - прості рецепти

Заготовки з абрикосів – найкращий спосіб насолоджуватися приголомшливим смаком цих фруктів і влітку, і взимку. З абрикосів варять варення, джеми і конфітюри, готують з них компоти і вино. Крім цього, плоди можна сушити і заморожувати. Ми пропонуємо вам прості, але дуже смачні заготовки на зиму з абрикосів.

Варення з половинок абрикосів

Абрикосове варення

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 750 г – 1 кг

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розділіть абрикоси на часточки і видаліть кісточки. Шарами викладіть в таз, чергуючи з цукром. Залиште абрикоси з цукром мінімум на 12 годин, щоб плоди пустили сік.
  2. Доведіть до кипіння, варіть 20 хвилин. Залиште остигати на 10-12 годин.
  3. Проваріть ще 15 хвилин, залиште на 10-12 годин. Як варіант, в самому кінці можна додати трохи лимонного або апельсинового соку.

Джем з абрикосів з лимоном

Абрикосовий джем

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Складові:

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Лимон – 1,5 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Дивіться відео, як зробити абрикосовий мус без цукру:

Спосіб приготування:

  1. Помийте і очистіть абрикоси, наріжте їх часточками. Каструлю для варіння рясно змастіть вершковим маслом.
  2. Наповніть ємність абрикосами, чергуючи шари з цукром. Вичавіть сік з лимонів. Накрийте посуд кришкою і залиште на 12 годин. Соку буде досить багато, тому якщо його занадто багато в порівняно з кількістю фруктів, то зайву частину слід злити, адже сік повинен лише покрити абрикоси.
  3. Поставте каструлю на повільний вогонь, поки не розчиниться цукор. Це займе приблизно 15-20 хвилин. Після закипання збільшуйте вогонь і варіть вміст не менше 20 хвилин. Не забувайте часто перемішувати.
  4. Перевірте джем на готовність. Налийте невелику кількість на блюдце і подивіться на ступінь густоти, якщо ви любите густіше, то продовжуйте варити ще 5-10 хвилин, поки джем не дійде до потрібної консистенції.

Абрикосовий конфітюр

Конфітюр з абрикос

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Абрикос – 2 кг
  • Цукор – 2 кг 750 г
  • Вода – 1 чашка

Спосіб приготування:

  1. Змішати цукор з водою і довести суміш до кипіння і однорідної маси. Остудити.
  2. Очистити абрикоси від шкірки. Для цього помиті плоди занурити в киплячу воду на кілька секунд і відразу ж перемістити в холодну воду. Зняти шкірку.
  3. Абрикоси слід звільнити від кісточки і розділити на часточки, після чого з'єднати з сиропом. На повільному вогні доведіть вміст каструлі до кипіння, заберіть ємність з плити. Перемістіть абрикоси в прохолодне місце на 12 годин. Не забувайте, що під час цієї процедури збирається багато піни, яку рекомендують видаляти поступово, не даючи їй закарамелізуватися. В середньому доводити до кипіння абрикоси через 12 годин слід не менше, ніж тричі, а то і чотири рази. Головним орієнтиром стане однорідна густа маса, що осідає на дні.
  4. Закрийте абрикосовий конфітюр в банки.

Абрикоси в сиропі на зиму

Козероги – кисло-солодкий абрикосовий сік

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси на зиму для цієї заготовки повинні бути щільними.
  2. Помийте і очистіть від кісточок абрикоси. Готовими шматочками заповніть банку. Насипте цукор.
  3. Окремо закип'ятіть воду і залийте в банку по плечики.
  4. Накрийте банку кришкою і стерилізуйте п'ять хвилин від моменту закипання. Після чого закатайте банку.

Абрикосовий компот з апельсином і м'ятою

Компот з апельсинами та абрикосами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • Абрикоси – 500 г
  • Лимон – 1-2 кружечки
  • Апельсин – 3-4 кружечки
  • М'ята – 1-2 гілочки
  • Цукор – повний стакан

Спосіб приготування:

  1. Вимийте абрикоси. Розріжте плоди на половинки і витягніть кісточки.
  2. Лимони, апельсини і м'яту промийте під гарячою водою. Наріжте цитрусові плоди кружечками завтовшки 5-6 мм. Дістаньте зі шматочків кісточки.
  3. Закип'ятіть воду в каструлі. Простерилизуйте 3 л банку, а потім покладіть в неї фрукти і м'яту. Налийте окріп до горлечка ємності. Прикрийте банку кришкою і залиште на 15 хвилин.
  4. Злийте воду з банки в каструлю. Додайте в рідину цукор і прокип'ятіть 5-6 хвилин. Вилийте приготований розчин назад у банку і герметично закрийте її за допомогою спеціальної машинки.
  5. Переверніть банку догори дном, прикрийте її ковдрою і остудіть компот. Потім поставте ємність в місце зберігання.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити абрикосове варення з лавандою. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом абрикосового вина.