Великий піст-2021: два рецепти супу-пюре з овочів

23 березня 2021, 10:36
В їхній основі – морква і буряк

Фото: instagram.com/povar_nikola/

Великий піст у 2021 році триватиме до 1 травня і потрібно подумати про те, щоб меню в ці дні було максимально різноманітним і смачним. Овочеві супи-пюре підійдуть для вегетаріанського і пісного меню. Подавайте їх до столу разом із зеленню і часниковими грінками.

Для того, щоб визначитися з цікавим подарунком близьким, скористайтеся варіантами з нашого календаря березневих свят.

Реклама

Морквяний суп-пюре із сочевиці

Інгредієнти:

Реклама
  • Морква – 300 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Невелика цибулина – 1 шт.
  • Червона сочевиця – 1/2 склянки
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • вода або домашній овочевий бульйон – 1.2 л
  • Мелений мускатний горіх – 1/4 ч. л.
  • Сушений чебрець – 1 ч. л.
  • Нарізані листя базиліка – 1 ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Морква очистити і нарізати кружальцями. Цибулю і часник очистити і нарізати, підсмажити на олії з травами і спеціями.
  2. Налити воду в каструлю, додати моркву і готувати до м'якості моркви, після додати сочевицю, підсмажені овочі, посолити і варити до готовності сочевиці.
  3. Суп збити в блендері, прогріти на плиті впродовж хвилини та одразу ж подавати.

Читайте також:

Буряковий суп-пюре з картоплею

Реклама

Інгредієнтиі:

  • Запечена буряк – 400 г
  • Картопля – 300 г
  • Морква – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Овочевий бульйон – 1 л
  • Сіль, перець за смаком
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Йогурт, сметана або збиті вершки рослинного походження – 200 мл
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Зелень

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Усі овочі помити і почистити. Крупно нарізати цибулю і картоплю і обсмажити на оливковій олії, постійно помішуючи, 2-3 хвилин.
  2. Моркву нарізати кружечками і додати до картоплі, зменшити вогонь до середнього і продовжувати обсмажувати до легкого золотистого кольору.
  3. Довести бульйон до кипіння і додати до овочів. Посолити, поперчити, додати паприку й інші спеції за смаком.
  4. Відварити овочі до готовності (це займе 15-20 хвилин).
  5. Запеченийу буряк нарізати невеликими кубиками і додати до овочів, знову довести до кипіння і зняти з вогню. Дрібно посікти часник і додати до овочів. Збити суп блендером.
  6. При подачі додати в кожну тарілку йогурт (сметану, вершки) і дрібно посічену зелень.

Тут знайдете 5 рецептів пісних котлет.