Три ідеї смачного сніданку за 15 хвилин

7 вересня 2020, 09:01
Швидкий сніданок може бути смачним і корисним

Шакшука на сковороді

Дієтологи в один голос стверджують, що сніданок – головний прийом їжі. Незважаючи на це, багато приділяють ранковій трапезі мало уваги або пропускають її зовсім.

Ми пропонуємо три ідеї для смачного сніданку, на втілення яких буде потрібно не більше 15 хвилин. Всі вони готуються з простих продуктів, які можна знайти в будь-якому супермаркеті.

Реклама

Сирники з трьох інгредієнтів

Сирники з рисовою мукою

Тісто для таких сирників можна замісити всього за хвилину. Хороша новина: вони не містять глютену.

Складові:

Реклама
  • 400 г якісної сиркової маси з курагою
  • 1 яйце
  • 2-3 ст.л. рисової муки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Перемішайте всі інгредієнти в мисці.
  2. Вологими руками сформуйте сирники.
  3. Смажте їх на добре розігрітій сковородою з олією на помірному вогні з двох сторін.

Швидка шакшука від ведучого Григорія Германа

Шакшука готується на сковороді

Реклама

Це спрощений рецепт знаменитого східного сніданку. Таку шакшуку можна готувати навіть взимку.

Складові:

  • 50 мл рослинної олії
  • 1 банка консервованих томатів (або 2 свіжих помідора)
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • 5 яєць
  • 2 цибулини
  • 4 шт. консервованого перцю
  • 3 зубчики часнику

Суміш спецій:

  • Мускатний горіх
  • Паприка
  • Копчена паприка
  • Кумин
  • Сіль
  • Цукор
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистити і нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на олії.
  2. Скибочки хліба натерти часником і підсушити на окремій сковороді.
  3. Додати до цибулі подрібнені томати, часник і болгарський перець. Потім додати томатну пасту і тушкувати, поки суміш трохи не загусне. Всипати спеції за смаком і перемішати.
  4. Зробити в овочевій суміші поглиблення і розбити в них яйця. Накрити фольгою і залишити на 5 хвилин, щоб яйця схопилися.
  5. Подавайте шакшуку разом з часниковими тостами.

Сендвічі з яєчним салатом

Сендвіч з яєчним салатом для розсудливих Терезів

Якщо ви відварите яйця заздалегідь, час приготування скоротиться до 5 хвилин.

Складові:

  • 6 великих яєць
  • 2 столові ложки грецького йогурту або майонезу
  • 1 столова ложка цільнозернової гірчиці
  • Сіль і перець
  • 1 стебло селери, помите і нарізане
  • 1/4 склянки рубленої ріпчастої цибулі
  • Трохи лимонного соку
  • 2 маленьких жмені салату
  • 8 скибочок цільнозернового або заквасочного хліба, підсмаженого
  • 2 зубчики часнику, очищених

Спосіб приготування:

  1. Покладіть яйця в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до слабкого кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти рівно вісім хвилин. Перекладіть в миску з крижаною водою.
  2. Розбийте і очистіть кожне яйце, покладіть в миску середнього розміру.
  3. Додайте йогурт або майонез, гірчицю, кілька щедрих пучок солі і перцю, селеру, цибулю і лимонний сік. Розімніть виделкою.
  4. Натріть тости часником, покладіть зверху латук. Викладіть на одну скибочку хліба порцію яєчного салату, накрийте другим тостом. Повторіть з рештою хліба.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами сніданків з грецького йогурту, а також розповідали, які страви можна приготувати на сніданок з тунця.