Тапенада: рецепт прованської закуски з маслин

20 листопада 2019, 18:52
Вишуканий французький спеціалітет можна легко зробити на власній кухні

Тапенада: рецепт з фото

Тапенада – це пюре з мелених маслин, анчоусів і каперсів з оливковою олією і травами. Закуска характерна для прованської кухні, особливо Ніцци.

Дивіться відео, як вибрати якісну оливкову олію:

Реклама

У Франції тапенаду подають, намазавши на тости, до аперитиву, на скибці хліба або як соус до подрібнених свіжих овочів. Тапенадом також фарширують птицю.

Читайте також:

Реклама

Тапенада з маслин

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 190 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Маслини з кісточками – 400 г
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Каперси – 100 г
  • Філе анчоусів – 70 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Маслини дістати з розсолу і очистити їх від кісточок. Скласти підготовлені маслини в чашу блендера. ⠀
  2. Каперси теж дістати з банки, витерти від розсолу серветками і відправити до маслин. ⠀
  3. Також в чашу блендера покласти очищений часник, філе анчоусів і подрібнити до однорідності. Суміш повинна бути схожою на пасту.
  4. Не вимикаючи блендер, додати до пасти оливкова олія і чорний мелений перець.
  5. Перекласти кремоподібну пасту в миску, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник приблизно на кілька годин. Від цього страва стане ще смачніше.

Як подавати тапенаду

Тапенаду подають в холодному вигляді – до запеченої риби або курки, до креветок, нарізаних овочів. Пасту з оливок можна намазувати на багет, хлібці або крекери.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній грецький салат з маслинами . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату Нісуаз від Джулії Чайлд .