Секрет "Капрезе" дуже простий – для його приготування потрібно вибирати тільки якісні продукти. Помідори – солодкі і стиглі, моцарелу – найсвіжішу, базилік з грядки, олію – холодного віджиму і родом з Італії.
Маслини, часник, бальзамічний оцет і інші інгредієнти до класичного рецепту "Капрезе" не входять, але можна додавати їх до смаку.
Капрезе з маслинами
Інгредієнти:
- помідори – 2 шт.
- моцарела – 1 кулька
- базилік – невеликий пучок
- маслини – жменя
- оливкова олія – 1 ст. л
- сіль, перець – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Гострим ножем нарізаємо помідори і моцарелу кружками.
- Чергуючи, викладаємо на тарілку помідори, моцарелу і листочки базиліку.
- Зверху розподіляємо нарізані тонкими кружальцями маслини без кісточок.
- Приправляємо салат сіллю і свіжомеленим чорним перцем, поливаємо оливковою олією.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячого рулету з соусом песто. Ми також розповідали, як запекти форель під песто з ківі і лайма. Крім цього, ми писали, як приготувати весняні салати з редиски.
Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами: