Свинина в гірчичному соусі з яблуками: рецепт приготування

13 серпня 2020, 10:27
Готуємо медальйони зі свинини з яблуками, гірчицею і цибулею на сковороді

Медальйони з яблуками

Свинина з яблуками і гірчицею – ідеальний рецепт для ситної літньої вечері. Яблука роблять м'ясо ніжним, дарують йому приємний смак і неймовірний аромат.

Подавайте страву з запеченою картоплею, відвареним рисом або салатом зі свіжих овочів.

Реклама

Свинина з яблуками і гірчицею

Медальйони з яблуками

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 230 ккал на 100 г

Складові:

  • 600 г свинячої вирізки
  • 2-3 кисло-солодких яблука
  • Трохи бульйону або води
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 ст.л. сметани або вершків (за бажанням)
  • Зелень (петрушка або кервель)
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати товстими шматочками, злегка відбити, щоб вийшли рівні медальйони.
  2. Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками.
  3. У сковороді розігріти олію. Обсмажити м'ясо практично до повної готовності і перекласти на тарілку.
  4. Влити трохи бульйону (близько 1/2 склянки), дати трохи випаруватися. Додати гірчицю, перемішати. Слідом додати яблука і дати їм потушкуватися декілька хвилин.
  5. Повернути в сковороду м'ясо, довести до повної готовності.
  6. За бажанням додати в соус сметану. Посолити і поперчити. Посипати зеленню і подавати.

Корисна порада

Восени замість яблук можна буде використовувати айву.

Дивіться відео, як приготувати буженину з яблуками:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинини з лисичками, а також писали, як смачно запекти свинячі реберця.