Супи з весняної зелені: три незвичних рецепти для обіду

29 квітня 2020, 15:39
Готуємо смачні супи зі шпинату, щавлю і черемші

Суп зі щавелю

Не знаєте, що приготувати на обід навесні? Один з кращих варіантів – легкі супи з сезонної зелені. Щавель, шпинат і черемша допоможуть урізноманітнити ваш раціон і подарують порцію вітамінів і клітковини.

Французький щавлевий суп

Суп зі щавелю

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 400 г щавлю
  • 1,5 л води
  • 400 г черствого білого хліба
  • 375 мл молока
  • 250 мл крем-фреш
  • 30 г вершкового масла
  • Сіль
  • Мелений чорний перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Дрібно посікти промитий щавель.
  2. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, додати щавель і томити, помішуючи, на повільному вогні 10 хвилин.
  3. Хліб нарізати дрібними кубиками. Окремо закип'ятити воду і залити нею щавель, додати хліб, посолити за смаком. Знову довести рідину до кипіння, зменшити вогонь і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.
  4. Змішати молоко і крем-фреш, влити в суп, ретельно перемішати, поперчити за смаком, ще раз довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Подавати борщ зелений гарячим.

Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром:

Реклама

Крем-суп зі шпинату

Шпинатний крем-суп

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 л курячого або овочевого бульйону
  • 200 г шпинату
  • 2 картоплини середнього розміру
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 склянки вершків
  • Сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятити бульйон або воду в каструлі.
  2. Тим часом розігріти сковороду з оливковою олією, покласти нарізані цибулю і часник. Обсмажити до прозорості і м'якості.
  3. Перекласти в каструлю з бульйоном, додати очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю. Довести до кипіння і варити до м'якості картоплі, близько 15 хвилин.
  4. Коли овочі будуть готові, додати шпинат. Приправити суп сіллю і перцем, довести до кипіння і зняти з вогню.
  5. Подрібнити занурювальним блендером. Влити вершки, за бажанням досолити.
  6. Поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу зняти з плити.
  7. Як доповнення до супу можна подати часникові грінки, зварені круто яйця або тертий твердий сир (наприклад, пармезан).

Картопляний суп з черемшею

Суп з черемшею і картоплею

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 150 г черемші
  • 50 г цибулі-шалот
  • 20 г вершкового масла
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 2-3 шт. картоплі
  • 100 мл білого сухого вина
  • 750 мл овочевого бульйону
  • 100 мл вершків
  • Сіль, мелений перець
  • 2 яєчних жовтки
  • 50 мл сметани або йогурту

Спосіб приготування:

  1. Черемшу помити і обсушити, залишити декілька маленьких листочків для прикраси. Іншу зелень крупно порізати, попередньо видаливши стеблинки.
  2. Почистити і нарізати цибулю-шалот. Моркву, корінь петрушки і картоплю почистити і дрібно нарізати.
  3. У каструлі для супу розтопити вершкове масло і підсмажити на невеликому вогні цибулю-шалот. Додати картоплю, моркву і корінь петрушки. Через кілька хвилин додати черемшу, потушкувати все разом. Влити вино і довести суп до кипіння.
  4. Потім додати овочевий бульйон і вершки. Варити суп на повільному вогні близько 15 хвилин. Зняти з плити і збити занурювальним блендером.
  5. Вимкнути вогонь, додати в суп сіль і мелений перець. У невеликій мисці перемішати вінчиком яєчні жовтки і сметану, додати суміш у суп.
  6. Подавати суп разом з багетом, прикрасивши листочками черемші.

Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращими рецептами окрошки. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити зелений борщ без м'яса.