Сливовий чатні: рецепт пряного індійського соусу

3 вересня 2020, 10:25
Чатні подають, щоб підкреслити смак основного блюда

Чатні зі слив з цибулею

Чатні – це індійська приправа з фруктів і/або овочів. Її відмінна риса – комбінація солодкого і кислого. У чатні часто додають цибулю, часник, свіжий імбир, а також багато різних спецій: гвоздику, корицю, духмяний перець, коріандр.

Чатні може бути і сирим, і вареним. Варену приправу іноді роблять з овочів, але частіше – з фруктів. Ми пропонуємо вам осінній рецепт чатні зі слив.

Реклама

Сливовий чатні: рецепт

Чатні зі слив з цибулею

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 105 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г слив
  • 1 біла цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 пучок петрушки
  • 3 ст.л. коричневого цукру
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 гвоздики
  • 3 горошини запашного перцю
  • 1/2 чайної ложки горошин чорного перцю
  • Щіпка кориці
  • Сіль

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити, порізати тонкими "пір'ям".
  2. Сливи розділити на половинки, видалити кісточки.
  3. Розігріти в сковороді олію, потушкувати цибулю і часник.
  4. Спеції потовкти в ступці, додати в сковороду.
  5. Видалити часник, додати в сковороду сливи, цукор і сіль. Варити 10 хвилин.
  6. Додати посічену петрушку і оцет.
  7. Варити 5 хвилин, остудити.

Як подавати чатні

Подавати соус холодним, бажано на другий день, до м'яса або птиці.

Дивіться відео, як зробити сливовий соус ткемалі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового кетчупу, а також розповідали, як зробити гострий соус до шашлику.