I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати мариновані сливи на зиму

Кращі рецепти приготування маринованих слив з фото

Заготовки із слив – це не тільки всім звичне варення, з кісточками або без. Мариновані сливи – дуже смачний і красивий гарнір до м'яса і птиці, який здатний перетворити навіть звичайну страву в вишуканий делікатес. Готується маринована слива на зиму досить просто і відмінно зберігається.

Мариновані сливи на зиму

Сливи в маринаді на зиму
Сливи в маринаді на зиму

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Міцна м'ясиста слива – скільки увійде в банку
  • 0,5 л води
  • 70 мл оцту 9%
  • 5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • 4 лаврові листки
  • 3 зубчики часнику
  • 2 шт. гвоздики
  • 10 шт. запашного перцю
  • 1 ч.л. сушеного розмарину

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Сливу наколоти (зубочисткою, голкою), щільно наповнити плодами стерилізовану банку ємністю 1 л, на дно якої покладені спеції, очищений і нарізаний часточками часник.
  2. Закип'ятити воду, остудити приблизно до 70 ºС і залити в банку зі сливами. Банку заповнювати водою не до кінця, сливи пустять сік і рідини стане більше. Залишити до повного охолодження, приблизно на 4-5 годин.
  3. Вилити воду з банки в підходящу каструлю, додати туди ж сіль, цукровий пісок. Кип'ятити дві-три хвилини, влити оцет.
  4. Знову остудити до 70 ºС, спробувати маринад на смак, за необхідності додати ще цукру. Залити маринад назад в банку.
  5. Прикрити кришкою і залишити до повного охолодження, краще на ніч, потім ще раз злити рідину в каструлю, довести до кипіння, і знову трохи остудити і залити в банку.
  6. Закатати банку залізною кришкою, перевернути і укутати теплою тканиною.

Сливи, мариновані на зиму

Маринована слива на зиму
Маринована слива на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 л води
  • 300 г цукру
  • 100 г 5% оцту
  • 15 шт. гвоздики
  • 1 ч.л. кориці
  • Сливи

Дивіться відео, як зробити сливовий соус ткемалі на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Підготувати банку ємністю 3 л, щільно наповнити її сливами.
  2. Залити плоди закипілим маринадом.
  3. Стерилізувати банку 30 хвилин, потім закатати.

Швидкий рецепт маринованих слив

Швидкі мариновані сливи
Швидкі мариновані сливи

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 250 г води
  • 150 г винного оцту
  • 1 ч.л. солі
  • 5 ст.л. цукру
  • 1/5 ч.л. кориці
  • 5-6 гвоздик
  • Чорний перець і мускатний горіх за смаком
  • Сливи
  • Солодка цибуля

Спосіб приготування

  1. Змішати всі інгредієнти для маринаду, довести до кипіння і відразу ж зняти з плити.
  2. Розрізати сливи навпіл, видалити кісточки. Цибулю нарізати четвертинками і розділити на пелюстки. Викласти все шарами в підготовлені банки і залити маринадом.
  3. Сливи можна буде вживати вже через 12 годин. Зберігати їх слід тільки в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми писали, як заморозити сливи на зиму, а також ділилися рецептом домашнього сливового мармеладу.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти