Шортбред – рецепт шотландського печива, що швидко тане в роті

16 серпня 2021, 14:31
Традиційна форма печива – трикутна, але це не обов'язково. За рахунок великої кількості вершкового масла в рецептурі шортбред максимально ніжні, а краще доповнення до них – горіхи і шоколад

Печиво шортбред - рецепт

Як стверджують на батьківщині цього печива – Шотландії, – рецепт шортбреда був створений ще в 12-му столітті. Тоді воно випікалося на дріжджах з цукром, після випікання підсушувалося за кімнатної температури. Тому й така назва випічки, шортбред можна перекласти, як "короткий хліб". З роками рецепт поліпшувався, тепер у ньому немає ніяких дріжджів, зате є хороше вершкове масло. Ми розповідали, як приготувати валлійське печиво, гордість Британії, тепер познайомтеся з рецептом і особливостями шортбреда. У цьому матеріалі дізнаєтеся, де підготуватися до пікніка за вигідними цінами.

Тонкощі шортбреда, які потрібно знати перед приготуванням

Обов'язково візьміть частину рисового борошна, це додасть печиву хрусткості. Випікати потрібно за низьких температур, адже традиційний шортбред має бути білим або світло-золотистим. Після випікання дайте печиву відпочити, воно має трохи підсохнути.

Реклама

Форма печива може бути різною, але традиційно шортбредам надають форму брусків і трикутників, останні нібито нагадували поділ сукні королеви.

Читайте також:

Печиво шортбред – рецепт

Печиво шортбред з шоколадом

Реклама

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 115 г
  • Цукрова пудра – 80 г
  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Борошно рисове – 30 г
  • Солоний арахіс або волоські горіхи – 80 г
  • Шоколад для прикраси

Спосіб приготування

  1. Смажений солоний арахіс дрібно подрібнити, але не в борошно.
  2. Вершкове масло кімнатної температури розтерти 1-2 хвилини з цукровою пудрою. Всипати два види борошна і перемішати.
  3. Додати подрібнений арахіс, перемішати.
  4. Обгорнути в харчову плівку, надати форму плаского квадрата і прибрати в холодильник на 20 хвилин. Сформувати печиво зручної форми, випікати на пергаменті, змащеному вершковим маслом, 25 хвилин за температури 160 градусів.
  5. Дати печиву охолонути і прикрасити розтопленим шоколадом.

Любите несолодку випічку? Тоді приготуйте кіш з тунцем і шпинатом. Подробиці рецепта – у відео.

Реклама

15 рецептів неймовірного домашнього печива знайдете тут.