Сало в пакеті – всі тонкощі та рецепт важливої української закуски

18 серпня 2021, 14:30
Вибирайте найсвіжіший продукт, за бажанням – з прошарком. Сало потрібно варити мінімум дві години, а перед цим воно має певний час побути в спеціях. Коли сало приготується, дайте йому охолонути у воді

Рулет з сала з фаршем

Для одних сало – це продукт під грифом "заборонено", інші без нього не уявляють свій раціон. Ми вже розповідали, що сало можна і навіть потрібно їсти, але з розумом. Тепер дізнаємося, як зварити сало в пакеті зі спеціями і отримати гідну закуску. Якщо плануєте пікнік, то з цього матеріалу дізнаєтеся, як вигідно до нього підготуватися.

Секрети смачного сала, вареного в пакеті

Хочете справді смачну закуску, то вибирайте тільки свіже сало. Любите, щоби було м'ясо, то потрібно брати грудинку. Обов'язково перед приготуванням протріть сало серветками.

Реклама

Шматок сала можна розрізати на великі шматки, а можна скрутити в рулет, зав'язавши його ниткою.

Спеції можуть бути будь-які, все залежить від особистих смаків. Але базовий набір – сіль, перець мелений і горошком, лаврове листя.

Важливо, щоб сіль була крупного помелу і її потрібно класти стільки, як того вимагає рецепт. Досолювати вже зварене сало – не смачно.

Реклама

Добре, якщо сало полежить у спеціях кілька годин, за цей час вони добре його просочать. Для варіння беріть велику каструлю.

Адже сало потрібно варити на слабкому кипінні і довго, а зробити це можна тільки в глибокій ємності. Щоби пакет під час варіння не розкрився, прикріпіть його до країв каструлі прищіпкою.

Після того, як сало звариться, а на це треба 2 години, воно має охолонути у воді. Потім помістіть його в прохолодне місце, щоб сало настоялося. Зберігати варене сало потрібно у фользі.

Реклама

Читайте також:

Сало в пакеті – рецепт

Варене сало

Інгредієнти

  • Сало – 600 г
  • Паприка – 3 ст. л.
  • Сіль грубого помелу – 2 ст. л.
  • Чорний, червоний перець – за смаком
  • Духмяний перець – 10 горошин
  • Часник – 3 зуб.
  • Лаврове листя – 5 шт.

Спосіб приготування

  1. З'єднати всі спеції і обтерти ними сало. Помістити в пакет для варіння і залишити маринуватися мінімум 1 годину.
  2. Покласти сало у велику каструлю, залити водою і варити після закипання ще 2 години, періодично перевертаючи. Варити треба на слабкому вогні.
  3. Після сало має охолонути у воді. Коли сало повністю охолоне, дістати з пакета і загорнути у фольгу.

До сала можна подати салат з огірків, засолених експрес-методом. Як його приготувати – дивіться у відео.

Тут дізнаєтеся, як приготувати свинину смачно і щоб нічого не зіпсувати.