Салати на Великдень: ТОП-5 святкових рецептів

18 квітня 2020, 20:56
Кращі рецепти великодніх салатів

Великодній салат

Цього року православні християни відзначатимуть Великдень 19 квітня. На свято традиційно готують м'ясні та рибні страви, паски, сирні паски і крашанки, якими розговляються після закінчення Великого посту.

Ми вибрали кілька рецептів смачних, красивих і легких весняних салатів, які допоможуть урізноманітнити ваше пасхальне меню.

Реклама

Салат з редису з огірками

Салат з редису
Фото: Ірина Павліна

Складові:

  • курячі яйця – 2 шт.
  • огірки – 2 шт.
  • редис – 5 шт.
  • зелена цибуля – 2 стебла
  • сметана або йогурт – 3-4 ст.л.
  • діжонська гірчиця – 1 ч.л.
  • сіль

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Яйця відварити круто, остудити і почистити. Нарізати кружечками або кубиками.
  2. Овочі та зелень помити під проточною водою.
  3. Редис і огірки нарізати тонкими півкільцями, зелену цибулю подрібнити.
  4. Змішати в салатниці редис, огірки, нарізану зелену цибулю і яйця. Заправити сметаною, змішаною з гірчицею, посолити.
  5. Акуратно перемішати і подавати салат разом з хрустким житнім хлібом.

Кобб салат

Кобб салат
Фото: Simply Recipes

Складові:

Для салату:

Реклама
  • салат романо – 100 г
  • авокадо – 1 шт.
  • бекон – 100 г
  • помідори – 2 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • куряче філе – 1 шт.
  • блакитний сир – 70 г

Для заправки:

  • білий винний оцет – 1-2 ст.л.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Бекон нарізати на шматочки і обсмажити до золотистої скоринки, після чого перекласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
  2. Яйця відварити круто, остудити, очистити і розрізати на 6-8 частин.
  3. Салат вимити й обсушити.
  4. Куряче філе розрізати уздовж на дві частини і обсмажити на що залишився після бекону жирі, приправивши його сіллю і перцем. Остудити і нарізати на кубики.
  5. Помідори нарізати на кубики, попередньо видаливши насіння.
  6. Сир і очищене від шкірки авокадо теж нарізати кубиками. М'якоть авокадо потрібно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не потемніла.
  7. У мисочці змішати масло і оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю та перцем.
  8. Перемішати заправку з порваними листям салату, перемішати, потім викласти на блюдо.
  9. Зверху рядами розкласти інші інгредієнти. Подати салат на стіл і тільки після цього перемішати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Весняний салат "Олів'є"

Салат "Олів'є"
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • телятина – 500 г
  • картопля – 5 шт.
  • морква – 3 шт.
  • яйця – 5 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • консервований зелений горошок – 1 банка
  • свіжі огірки – 3 шт.
  • зелена цибуля – кілька стебел
  • сіль, мелений перець – за смаком
  • домашній майонез – до смаку

Рецепт приготування:

  1. Відварити телятину в підсоленій воді. Остудити.
  2. Відварити яйця, моркву і картоплю. Остудити і почистити.
  3. Нарізати м'ясо, яйця, моркву, картоплю, огірки і очищену цибулю кубиками. Зелену цибулю дрібно порубати.
  4. Змішати всі інгредієнти.
  5. Заправити салат домашнім майонезом, посолити і поперчити за смаком.
  6. Замість консервованого горошку ви можете використовувати заморожений.

Салат з пекінської капусти, курки і кукурудзи

Салат з пекінської капусти і курки
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • пекінська капуста – 1 качан
  • куряче філе – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • огірки – 2 шт.
  • помідори – 1-2 шт.
  • консервована кукурудза – 1 маленька баночка
  • майонез
  • сіль
  • гірчиця
  • спеції

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе відварити в підсоленій воді зі спеціями, посмажити або запекти в духовці. Остудити і нарізати невеликими шматочками.
  2. Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати часточками або кубиками.
  3. Пекінську капусту тонко нашаткувати. Жорстку нижню частину використовувати не потрібно.
  4. Огірки і помідори довільно нарізати.
  5. Змішати всі інгредієнти в салатниці, посолити і заправити майонезом, змішаним з гірчицею.

Салат з тунця і овочів

Салат з тунця
Фото: constantchatter.com

Складові:

  • консервований тунець шматочками – 1 банка
  • помідори черрі – 250 г
  • червона цибуля – 1 шт.
  • молода солодка морква – 1 шт.
  • свіжі огірки – 2 шт.
  • молодий шпинат – маленький пучок
  • рукола – маленький пучок
  • базилік – кілька гілочок
  • білий хліб без кірок – 3 скибочки
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Нарізати хліб невеликими кубиками та обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки.
  2. Зелень добре помити і видалити стебла. Порвати руками в салатницю.
  3. За допомогою терки або Овочечистка нарізати очищені огірки та моркву довгими пластами. Додати їх до зелені.
  4. Потім додати нарізану тонкими півкільцями цибулю, розрізані навпіл помідори черрі і шматочки тунця.
  5. Змішати у мисочці оливкову олія з лимонним соком, посолити і поперчити.
  6. Полити салат заправкою і перемішати. Посипати салат сухариками і подавати.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle розповідали, як приготувати класичний салат "Нісуаз". Ми також ділилися кращими рецептами салатів з оселедця.