Салати для літнього пікніка: ТОП-5 рецептів

12 червня 2020, 14:15
Кращі рецепти літніх салатів для пікніка

Салати для пікніка

Салати для літнього пікніка не повинні містити продуктів, що швидко псуються, і заправок на основі майонезу, сметани і йогурту. Краще використовувати свіжу зелень, сезонні овочі, фрукти, горіхи, консервованого тунця і запечену або смажену курку.

Соус для салату бажано приготувати окремо, перелити його в баночку з кришкою і заправити страву перед самою подачею.

Реклама

Салат з апельсином і авокадо

Салат з апельсином і авокадо

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2 стиглих авокадо
  • 2 апельсина
  • 1 упаковка салатного міксу

Читайте також:

Для заправки:

  • 1/2 лайма
  • 1 щіпка цукру
  • Апельсиновий сік
  • Сіль, мелений перець
  • 1-2 ст. л. оливкового масла
  • Кунжут – для посипання

Дивіться відео, як приготувати піту з салатом для пініка:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Почистити і розділити апельсин на філе . Сік, який виділиться при нарізці, не виливати.
  2. Почистити авокадо, видалити кісточку і нарізати м'якоть.
  3. Шматочки фруктів скласти в салатник. Туди ж – помите і обсушене салатне листя.
  4. Лайм помити, дрібно натерти цедру, вичавити сік. Змішати цедру з соком лайма і апельсина, що утворився при нарізці.
  5. Додати сіль, перець, дрібку цукру і оливкову олію. Добре перемішати.
  6. Полити салат заправкою і посипати кунжутом.

Салат з кіноа з редискою

Салат з кіноа и редису

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 80 г кіноа
  • 5-6 шт. редису
  • 1 чашка молодого шпинату
  • 3 стебла зеленої цибулі (біла частина)
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • Сіль, чорний перець
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1/2 чайної ложки меду
  • 1/2 чайної ложки лимонної цедри

Спосіб приготування:

  1. Кіноа промити і залити холодною водою. Дати постояти кілька годин, а краще – ніч. Це потрібно, щоб прибрати гіркоту.
  2. Рідина злити, залити кіноа чистою водою і відварити. Воду для варіння потрібно брати з розрахунку 4: 1. Готову кіноа остудити.
  3. Цибулю нарізати дрібно і залити лимонним соком.
  4. Шпинат добре промити.
  5. Редис нарізати дуже тонкими кружечками.
  6. У мисці збити оливкову олію з медом, цедрою, сіллю і перцем.
  7. З'єднати кіноа, шпинат, цибулю з лимонним соком і залити заправкою. Перемішати, дати постояти 5 хвилин і подавати.

Простий салат з тунцем, кукурудзою і помідорами

Салат з тунцем і кукурудзою

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 100 г консервованого тунця
  • 150 г латуку або пекінської капусти
  • 140 г консервованої кукурудзи
  • Цибуля зелена
  • 10-12 оливок
  • 1 помідор
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 ч.л. французької гірчиці
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Овочі та зелень помити і обсушити.
  2. Кукурудзу відкинути на сито і добре струсити рідину. Викласти в салатник.
  3. Туди ж відправити листя салату або дрібно нашатковану пекінську капусту, нарізаний помідор, шматочки тунця з консервної банки, оливки і нарізану зелену цибулю.
  4. Викласти зернову гірчицю, заправити оливковою олією. Скропити лимонним соком і посолити.

Салат з куркою і овочами

Курячий салат без майонезу

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • Жменя помідорів чері
  • 1 огірок
  • 200 г курячої грудки
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1/4 червоної цибулини
  • 100 г листя салату
  • 1 зубчик часнику
  • Оливкова олія – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Замаринуйте його в соєвому соусі і часнику на 20 хвилин. Потім обсмажте в олії до золотистої скоринки.
  2. Помийте листя салату, порвіть його руками. Пересипьте в глибоку миску.
  3. Наріжте огірок, цибулю і помідори. Пересипьте в ємність для салату.
  4. Заправте все оливковою олією, сіллю і перцем.

Салат із стручкової квасолі з яйцем і печерицями

Салат зі стручкової квасолі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 150-200 г замороженої стручкової квасолі
  • 100-150 г свіжих печериць
  • 3 яйця
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • Жменя молодого шпинату
  • Лимонний сік
  • Сіль, перець
  • Оливкова олія
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду, злегка її підсолити, опустіть стручки замороженої квасолі і варіть її не довше 5 хвилин. Щоб квасоля зберегла яскравий колір, промийте її після варіння холодною водою, помістивши її в друшляк. Потім дайте стекти зайвій воді.
  2. Печериці помийте, наріжте невеликими шматочками і обсмажте на олії. Приправте за смаком.
  3. Відваріть круто яйця, охолодіть їх.
  4. Зелень помийте і дрібно порубайте (крім шпинату).
  5. Розріжте кожне яйце навпіл, а потім кожну половинку – на скибочки. З'єднайте всі інгредієнти, поперчіть і посоліть.
  6. Збризніть салат лимонним соком і заправте оливковою олією.

Корисна порада: Замість смажених грибів в салат можна додати 1-2 свіжих огірка.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом зеленого салату зі шпинату .