Рецепти з полуницею: готуємо суп, салат і десерт

11 червня 2020, 16:47
Дізнайтеся, що можна приготувати з садової полуниці

Полуничний салат з сиром

Сезон полуниці триває з травня по червень. Якщо ви встигли поїсти свіжих ягід або навіть приготувати полуничне варення , обов'язково спробуйте незвичайні рецепти з полуницею з нашої добірки.

Літня ягода прекрасно себе "почуває" в холодному іспанському супі гаспачо, вишуканому салаті з курячої грудки і в ніжному сирному суфле.

Реклама

Гаспачо з полуницею

Холодний полуничний суп гаспачо

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

Реклама
  • 3 великих солодких помідори
  • 1 невеликий солодкий червоний перець
  • 5 ягід полуниці
  • 1 середній огірок (без шкірки)
  • 1/3 склянки в'ялених томатів в маслі
  • Сік 1/2 лимона
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. ложки червоного перцю
  • Щіпка кайенского перцю
  • 1/2 ч. ложки солі
  • Листочки базиліка для прикраси і аромату

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Помити і порізати овочі. З огірка зрізати шкірку.
  2. Відправити в блендер всі інгредієнти, не забувши про в'ялені томати, сік половинки лимона і спеції.
  3. Змішати все в блендері до однорідної консистенції.
  4. Розлити гаспачо по тарілках, прикрасивши листком базиліка.

Дивіться відео, як зробити піцету з полуницею:

Реклама

Салат з полуницею, куркою і сиром

Полуничний салат з сиром

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 5-6 ягід полуниці
  • 1 пучок руколи
  • 1 куряче філе
  • 100 г брі або камамберу
  • Сіль, перець – за смаком

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1/2 ст.л. винного оцту
  • Сіль, мелена суміш перців – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, натерти сіллю і меленим перцем, залишити на 15 хвилин.
  2. Запікати філе з двох сторін на грилі до золотистого кольору.
  3. Камамбер або брі готувати на грилі протягом 2-3 хвилин.
  4. Полуницю і салат помити і обсушити.
  5. Полуницю нарізати тонкими скибочками, руколу порвати руками.
  6. На руколу з полуницею викласти шматочки курки і камамберу.
  7. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.

Сирне суфле з полуницею і желатином

Суфле з сиру з полуницею

Час приготування:

  • 10-15 хвилин + час на застигання

Складові:

  • 125 г сиру 5% -ної жирності
  • 100 г полуниці
  • 50 г цукру
  • 150 г вершків
  • 7 г желатину
  • 10 г води

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь розпустити в теплій воді желатин, трохи прогріти.
  2. Сир протерти через сито, додати збиту в блендері полуницю, цукор. Все протерти, додати вершки.
  3. Продовжуючи збивати, влити тонкою цівкою розпущений у воді желатин.
  4. Помістити суміш у форму, дати охолонути протягом 3-4 годин.
  5. Прикрасити сирне суфле нарізаною полуницею при подачі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного мусу з білим шоколадом від Юлії Висоцької. Крім цього, ми писали, як зробити смузі-боул з полуницею і бананом .