Рецепти на Новий рік: рулет з індички з начинкою

20 грудня 2017, 12:11
Грудка індички в цьому рецепті фарширується журавлиною, горіхами і сиром

М'ясний рулет на Новий рік. Фото: taste.com.au

М'ясні рулети на Новий рік користуються неймовірною популярністю. Ніжне м'ясо, запечене в духовці з начинкою, точно сподобається вашим близьким.

Рулет з індички з брі, журавлиною і горіхами

Реклама

Складові:

  • 1/2 чашки подрібнених волоських горіхів
  • 1/4 чашки нарізаної петрушки
  • 2 столові ложки грубо нарізаної зеленої цибулі
  • 3 чайні ложки цільнозернової гірчиці
  • 3 зубчики часнику, роздавлені
  • 3/4 чашки журавлинного соусу, плюс для подачі
  • 1/4 чайної ложки меленого перцю
  • 2/3 чашки панірувальних сухарів
  • 150 г сиру брі, нарізаного на шматочки 1 см
  • 2 по 1,5 кг грудки індички разом зі шкірою
  • 2 столові ложки оливкової олії

Рецепт приготування:

1. Розігріти духовку до 180 C. Застелити великий лист папером для випічки або фольгою.

Реклама

2. Змішати волоські горіхи, петрушку, цибулю, гірчицю, часник, журавлинний соус, мелений перець, хлібні крихти і брі в середній мисці. Посолити і відкласти вбік.

3. Використовуючи гострий ніж, розрізати філе індички по одній стороні, щоб зробити кишеньку. Покласти всередину половину начинки. Скріпити філе 3-4 зубочистками, щоб вийшов рулет. Використовуючи кулінарну нитку, перев'язати грудку індички з інтервалом в 4 см. Повторити з рештою філе індички і начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

4. Розігріти половину масла у великій сковороді на середньому вогні. Додати один рулет і обсмажити його з усіх боків. Перекласти на деко. Повторити з маслом, що залишилося, і грудкою.

5. Поставити рулети до духовки і запікати протягом години. Вільно накрити фольгою і залишити на 10 хвилин.

6. Після цього нарізати і подавати з додатковим журавлинним соусом і тушкованими овочами.

На замітку

Щоб приготувати журавлинний соус, змішайте в сотейнику 1 стакан ягід, 70 мл води, 50 г цукру, 1 ч.л. меленого імбиру, 1 ч.л. тертої апельсинової цедри і 1 ч.л. меленої кориці. Готуйте на середньому вогні 10 хвилин, потім зніміть з плити і остудіть. Під час охолодження журавлинний соус загусне.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як розрахувати кількість страв на Новий рік. Також ми писали про різницю між сирами брі та камамбер.

Дивіться відео, як приготувати фаршировані крабові палички: