Рецепт сніданку від Юлії Висоцької: слойки з беконом і яйцем

27 грудня 2017, 09:02
Не перетримайте блюдо в духовці, яйце має бути майже всмятку

Яйця в тесті з беконом Фото: portandfin.com

Яйця в тісті з беконом

Складові:

Реклама
  • тісто листкове бездріжджове (250 г) – 1 пласт
  • яйце – 8 шт.
  • тонко нарізаний бекон – 100 г
  • сир твердий – 100 г
  • гірчиця – 3 ст. л.
  • кріп сушений – 1 ч. л.
  • сіль морська – ½ ч. л.

Рецепт приготування:

1. Духовку попередньо розігріти до 200 °С.

2. Бекон викласти на деко і обсмажити в розігрітій духовці до золотистого кольору.

Реклама

3. Тісто розкачати, розрізати на чотири частини, укласти в чотири невеликі вогнетривкі форми, так щоб дно і стінки були покриті тістом, і відправити на кілька хвилин в розігріту духовку.

4. Сир натерти на тертці і більшу частину перемішати з гірчицею.

5. Форми з тістом вийняти з духовки, розкласти в них сирно-гірчичну начинку.

Реклама

6. Розбити в кожну по 2 яйця, покласти по кілька шматочків бекону.

7. Зверху присипати натертим сиром.

8. Повернути форми в духовку і запікати яйця 12-15 хвилин.

9. Готову страву посипати кропом і сіллю.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як запекти яйця в авокадо. Крім цього, ми ділилися рецептом класичної шакшуки з овочами.

Дивіться відео, як приготувати білковий сніданок фул медамес: