Рецепт картопляного супу з імбиром, що зігріває

30 вересня 2020, 19:05
Така страва – відмінне рішення для холодного дощового дня

Картопляний суп-пюре

Ароматний і ніжний крем-суп з картоплі з імбиром зігріє вас в холодну погоду. Для нього потрібно мінімум інгредієнтів, які ви без зусиль знайдете в найближчому супермаркеті. Ще одна хороша новина: такий суп готується дуже швидко.

Картопляний крем-суп з імбиром

Реклама

Картопляний суп-пюре

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 50 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 4 великих картоплини
  • Цибуля-порей – 1 стебло
  • Корінь імбиру, натертий на дрібній тертці – 3 ст.л.
  • М'ясний бульйон – 150-200 мл
  • Вершки – 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 10 г
  • Сіль, чорний перець за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Картоплю очистити, вимити і нарізати кубиками. Варити на середньому вогні 15-20 хвилин.
  2. Поки вариться картопля, цибулю-порей розрізати уздовж, ретельно промити і нарізати невеликими півкільцями.
  3. Обсмажити на вершковому маслі 2 хвилини. Додати імбир, смажити ще 3 хвилини.
  4. Злити картопляний відвар.
  5. Картоплю і цибульно-імбирну суміш збити за допомогою блендера.
  6. Протерти через сито, додати бульйон і перемішати.
  7. Додати вершки, сіль і перець за смаком, перемішати і ще раз гарненько розігріти, але не кип'ятити.

Як подавати суп

Картопляний крем-суп можна доповнити часниковим грінками.

Дивіться відео, як приготувати картоплю в беконі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати печеню зі свинини з картоплею і грибами, а також ділилися рецептом хрустких картопляних оладок.