Рецепт корисних сирників в духовці від Тетяни Литвинової

6 липня 2020, 09:06
Готуємо дієтичні сирники з морквою і спеціями

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Сирники можуть бути не тільки смачними, але і дуже корисними. Кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася в своєму Instagram рецептом дієтичних сирників з морквою, бананом і спеціями. Вони запікаються в духовці, а до столу подаються разом з сирно-огірковим соусом.

Кисломолочний сир повинен бути щільним, віджатим і не дуже кислим, в ідеалі – домашнім. Борошно можна взяти цільнозернове, кукурудзяне або рисове.

Реклама

Сирники з морквою і карі

Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 103 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • 1/2 банана
  • 1 морква
  • 1 ст.л. карі або куркуми
  • 1/2 ч.л. солі
  • 2 ст.л. борошна

Читайте також:

Для соусу:

Реклама
  • 3 ст.л. густого йогурту або сметани
  • 1 огірок
  • 3-4 гілочки кінзи або кропу
  • 80 г фети
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. сушеного часнику

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Спосіб приготування:

  1. Розімніть виделкою сир, яйце, банан, натерту на дрібній тертці моркву, спеції, борошно.
  2. Розігрійте духовку до 170 ° С.
  3. Сформуйте грудочки, обваляйте в борошні і викладіть на змащений олією пергамент.
  4. Запікайте 25-30 хвилин.
  5. Для соусу натріть на тертці огірок і бринзу, додайте спеції і перемішайте з йогуртом.
  6. Подавайте сирники теплими з холодним соусом.

Корисна порада

Якщо тісто вийшло рідкуватим (через вологу в сирі), можна запекти сирники в формочках або додати 1-2 ст.л. борошна.

Дивіться відео, як зварити морквяний конфітюр:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній Львівський сирник . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом бананових сирників .