Рецепт пирога з листкового тіста з лососем та грибами

11 лютого 2020, 19:12
Ефектна і проста ідея для святкового столу

Пиріг з листкового тіста з грибами і лососем

Червона риба і гриби – не найпопулярніше, але дуже вдале поєднання. Особливо якщо йдеться про пиріг з оригінальною начинкою. Зверху він покритий хрусткою скоринкою, а всередині – неймовірно ніжний.

Дивіться відео, як вибрати свіжі шампіньйони:

Реклама

Читайте також:

Пиріг з лососем і грибами

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 190 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 700 г філе лосося (або іншої червоної риби)
  • 400 г листкового тіста
  • 1 яйце
  • 70 г вершкового масла
  • 1 лимон
  • 1 пучок зелені (петрушки, кропу, шпинату)
  • 6-7 печериць
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 °С.
  2. Замаринувати рибу: натерти філе сіллю і спеціями, вичавити сік половини лимона. З іншої половини лимона натерти цедру.
  3. Вершкове масло розм'якшити при кімнатній температурі. Зелень дрібно порубати. З'єднати масло з лимонною цедрою і рубаною зеленню.
  4. Гриби нарізати тонкими скибочками і злегка обсмажити.
  5. Листкове тісто розділити на дві частини і розкачати так, щоб філе лосося помістилося на одній з частин цілком. Викласти рибу на тісто, змастити соусом з масла і зелені, а зверху викласти обсмажені гриби. Зверху накрити другою половиною тіста.
  6. Збити яйце, змастити край пирога і защипнути його, щоб не розклеївся, а також змастити яйцем верх пирога, щоб він вийшов рум'яним і глянсовим.
  7. Поставити пиріг в розігріту духовку, зробивши зверху три невеликих проколи виделкою. Випікати в попередньо розігрітій духовці 25-30 хвилин до золотистої скоринки.

Корисна порада

Ви можете використовувати як прісне, так і дріжджове листкове тісто.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Крім цього, "Сьогодні" розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.