Пиріг з листкового тіста з грибами і лососем
Червона риба і гриби – не найпопулярніше, але дуже вдале поєднання. Особливо якщо йдеться про пиріг з оригінальною начинкою. Зверху він покритий хрусткою скоринкою, а всередині – неймовірно ніжний.
Дивіться відео, як вибрати свіжі шампіньйони:
Читайте також:
Пиріг з лососем і грибами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 190 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 700 г філе лосося (або іншої червоної риби)
- 400 г листкового тіста
- 1 яйце
- 70 г вершкового масла
- 1 лимон
- 1 пучок зелені (петрушки, кропу, шпинату)
- 6-7 печериць
- Сіль, перець, спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 200 °С.
- Замаринувати рибу: натерти філе сіллю і спеціями, вичавити сік половини лимона. З іншої половини лимона натерти цедру.
- Вершкове масло розм'якшити при кімнатній температурі. Зелень дрібно порубати. З'єднати масло з лимонною цедрою і рубаною зеленню.
- Гриби нарізати тонкими скибочками і злегка обсмажити.
- Листкове тісто розділити на дві частини і розкачати так, щоб філе лосося помістилося на одній з частин цілком. Викласти рибу на тісто, змастити соусом з масла і зелені, а зверху викласти обсмажені гриби. Зверху накрити другою половиною тіста.
- Збити яйце, змастити край пирога і защипнути його, щоб не розклеївся, а також змастити яйцем верх пирога, щоб він вийшов рум'яним і глянсовим.
- Поставити пиріг в розігріту духовку, зробивши зверху три невеликих проколи виделкою. Випікати в попередньо розігрітій духовці 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
Корисна порада
Ви можете використовувати як прісне, так і дріжджове листкове тісто.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Крім цього, "Сьогодні" розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.