Рецепт незвичайного чорничного варення з м'ятою на зиму

6 серпня 2020, 12:30
М'ята надає варенню з чорниці пікантний смак

Варення з чорниці

Чорницю можна заморожувати на зиму, перетирати з цукром, варити з неї компоти і консервувати у власному соку. Ми пропонуємо зробити оригінальне чорничне варення з м'ятою.

При приготуванні цієї заготовки можна варіювати кількість цукру, залежно від того, якою ви її хочете отримати: солодшою або більш кислуватою.

Реклама

Чорничне варення з м'ятою

Варення з чорниці

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 214 ккал на 100 г

Складові:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 300-400 г
  • Вода – 1 л
  • М'ята – кілька гілочок

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Ягоди заливаємо водою, засипаємо цукром і ставимо на вогонь.
  2. Даємо закипіти і продовжуємо варити на маленькому вогні протягом 2 годин.
  3. У самому кінці варіння кладемо дрібно посічену м'яту, перемішуємо, розкладаємо по банках і закриваємо.

Корисна порада

Можна також зробити чорничний джем. Для нього чорницю збиваємо з цукром в блендері, при цьому вона пускає сік. Кладемо в каструлю і уварюємо, поки сік не почне випаровуватися, а вся суміш не стане густою – тоді можна закривати.

Дивіться відео, чому варто включити в свій раціон чорницю:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку з чорницею. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних десертів з чорниці.