Рецепт креветочних мафінів від Тетяни Литвинової

3 вересня 2020, 18:14
Готуємо несолодкі мафіни з рибного фаршу з креветками

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Ми звикли, що мафіни – це солодка випічка. Але кулінарний експерт Тетяна Литвинова в своєму Instagram запропонувала зробити солоні мафіни з рибного фаршу з креветками. Їх будуть із задоволенням їсти навіть ті, хто не любить рибу.

Креветочні мафіни в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 197 ккал на 100 г

Складові:

  • Хек – 1 кг
  • Креветки тигрові – 150 г
  • Моцарела – 130 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Лук – 150-200 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Хліб – 50 г
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Очистіть рибу від шкіри і хребта. Відіжміть рідину руками.
  2. Хліб замочіть в яйці.
  3. Цибулю пасеруйте в вершковому маслі.
  4. Подрібніть все в м'ясорубці.
  5. Креветки очистіть, але залиште хвостик для краси, потім 8-9 креветок відкладіть, а решту дрібно поріжте.
  6. Додайте креветки, 1/2 ч.л. солі і дрібку чорного перцю в фарш. Добре перемішайте.
  7. Увімкніть духовку на 180 ºС. Активуйте режим вентилятор, верхній і нижній нагрів.
  8. Заповніть формочки для мафінів фаршем, потім вставте цілу креветку в центр, хвостиком вгору. Присипте натертою моцарелою.
  9. Випікайте 20 хвилин.

Як подавати мафіни

Перед подачею остудіть, подавайте з будь-якими соусами на ваш смак.

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно варити креветки, а також ділилися рецептом салату з креветками.