Кабачкова запіканка. Фото: depositphotos.com
Соковита запіканка з молодих кабачків і помідорів приємно здивує вас своїм ніжним смаком.
Кабачкова запіканка з помідорами і сиром
Інгредієнти:
- 2 молодих кабачка
- 2-3 помідори
- 150 г твердого сиру
- кілька стебел зеленої цибулі
- 2 яйця
- 100 мл вершків
- рослинна олія
- сіль, мелений перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Кабачки помити і нарізати тонкими кружечками. Посипати сіллю і дати постояти 15 хвилин, потім промити.
- Обсмажити кабачки на середньому вогні приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку.
- Помідори залити на хвилину окропом і зняти шкірку. Нарізати м'якоть невеликими кубиками.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Збити яйця виделкою, додати вершки, сіль і мелений перець.
- Зелену цибулю дрібно порубати.
- Викласти кабачки в форму і посипати тертим сиром, потім знову викласти кабачки і половину помідорів.
- Повторити ще раз всі шари: кабачки, сир, кабачки, помідори, що залишилися. А потім поверх помідорів викласти подрібнену зелену цибулю.
- Щедро посипати запіканку тертим сиром і відправити до розігрітої до 180 °С духовку на 30-40 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом іспанської тортильї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти більше кабачків.
Дивіться відео, які дієтичні страви можна приготувати з кабачків: