Рецепт дня: лазанья з індичкою та шпинатом

31 жовтня 2018, 15:30
Готуємо легкий обід в італійському стилі

Лазанья з індичкою та шпинатом Фото: depositphotos.com

Лазанья – безпрограшний варіант для обіду. Пропонуємо вам дієтичний рецепт з фаршем індички, шпинатом і помідорами.

Лазанья з індичкою і шпинатом

Реклама

Інгредієнти: на форму 32 х 25 см:

Для пасти:

  • 350 г пасти для лазаньї
  • 150 г шпинату
  • 50-75 г пармезану
  • кілька гілочок базиліку
  • олія

Для соусу:

Реклама
  • 500 мл молока
  • 25 г кукурудзяного крохмалю
  • 20 мл води
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха
  • 1 ч. л. солі
  • чорний мелений перець
  • 100 г вершків 18-22%

Для начинки:

  • 600 г фаршу індички або курки
  • 750 г перетертих томатів
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 2 червоні болгарські перці
  • 1 ч. л. сухих італійських трав
  • гострий червоний перець
  • сіль, чорний мелений перець

Рецепт приготування:

  1. Готуємо соус. У невеликому сотейнику ставимо молоко на середній вогонь. Кукурудзяний крохмаль розводимо невеликою кількістю води і вводимо в гаряче молоко, ретельно перемішуючи віночком.
  2. Додаємо мускатний горіх, сіль, чорний перець. Постійно перемішуючи, доводимо соус до загусання. На процес потрібно 3-4 хвилини.
  3. Додаємо вершки, перемішуємо і варимо ще хвилину. Знімаємо з вогню і залишаємо остигати, періодично повертаючись до соусу і перемішуючи віночком, щоб в процесі охолодження не утворювалися грудочки і плівка на поверхні.
  4. Готуємо начинку. У сковороді розігріваємо олію. Додаємо дрібно порізану цибулю і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин, не даючи підрум'янюватися і пригорати – постійно перемішуючи.
  5. Додаємо порізаний дрібними кубиками болгарський перець, перемішуємо й обсмажуємо разом ще 3-4 хвилини. Додаємо дрібно порубаний часник і обсмажуємо разом ще хвилину.
  6. Додаємо фарш, відразу всю кількість, розминаємо його ложкою і перемішуємо з іншими інгредієнтами. Додаємо вогонь, щоб з м'яса не виділявся сік, і трохи обсмажуємо все разом.
    Додаємо перетерті помідори, добре перемішуємо. Приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, ароматними травами і червоним пекучим перцем (за бажанням). Добре перемішуємо, пробуємо, щоб при необхідності додати більше солі. Тушкуємо все 3 хвилини.
  7. Збираємо лазанью. Дно форми для запікання змащуємо маслом (рослинним або вершковим). Викладаємо листи лазаньї, повністю закриваючи дно. Покриваємо зверху соусом. Викладаємо листя шпинату, рівномірно розподіляємо по всій площі. Зверху викладаємо половину начинки і також рівномірно розподіляємо.
  8. Далі процес повторюється – листи пасти, соус, шпинат, начинка. Останній шар – листи пасти. Покриваємо їх шаром соусу. А зверху щедро посипаємо натертим пармезаном.
  9. Закриваємо форму фольгою і відправляємо в попередньо розігріту до 190 °С духовку. Під фольгою запікаємо 25 хвилин, потім її знімаємо і продовжуємо запікати ще 15-20 хвилин – лазіння повинна апетитно підрум'янитися зверху і повністю приготуватися всередині.
  10. Дістаємо з духовки, ще трохи посипаємо тертим пармезаном, зверху рвемо листочки базиліка і подаємо на стіл просто у формі, а потім розкладаємо по тарілках.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лазаньї з лососем і шпинатом. Ми також писали, як приготувати лазанью з овочами.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами: