Рецепт дня: картопляні "човники" з беконом і сиром

22 січня 2018, 13:10
Готуємо смачну фаршировану картоплю в духовці

Фарширована картопля в духовці. Фото: dashu83/Freepik

Запечена фарширована картопля- це універсальна страва, яку можна приготувати з абсолютно різними начинками. Ми пропонуємо вам зимовий варіант з беконом, сметаною і сиром.

Фарширована картопля з беконом

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 середні картоплини для запікання
  • 1/4 склянки вершкового масла, нарізаного кубиками
  • 1 стакан (225 г) сметани
  • 1 стакан (115) сиру чеддер
  • 4 смужки бекону
  • 3-4 стебла зеленої цибулі
  • Сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Картоплю добре помити, обсушити і загорнути у фольгу. Покласти на деко і запікати при 200 С протягом 1 години або до готовності. Дати трохи охолонути. Зменшити нагрів до 180 С.
  2. Бекон підсмажити до золотистого кольору і нарізати дрібними кубиками

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

    Рецепти в духовці: картопля з грибами по-селянськи.
  3. Розрізати кожну картоплину навпіл. Акуратно витягнути чайною ложкою м'якоть, щоб вийшли "човники".
  4. У великій мисці змішати картопляну м'якоть з маслом. Додати сметану, тертий сир, бекон, нарізану цибулю і спеції. Перемішати і наповнити цією сумішшю картоплю.
  5. Викласти на деко і запікати ще 30-35 хвилин. За цей час начинка повинна підрум'янитися.
  6. Подавати фаршировану картоплю гарячею.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом піци з картопляного тіста. Ми також розповідали, як запекти в духовці м'ясо з картоплею і сиром.

Дивіться відео, як приготувати іспанську картопляну тортилью:

Реклама