Рецепт дня: каннелоні з рікоттою і помідорами

29 березня 2018, 12:45
Смачний обід в італійському стилі

Каннелоні з начинкою з рікотти. Фото: depositphotos.com

Каннелоні – це італійська паста у вигляді великих трубочок, призначена для фарширування. Сьогодні ми приготуємо канеллоні "а-ля Маргарита" – з помідорами, моцарелою і соусом песто.

Каннелоні з рікоттою і помідорами

Реклама

Інгредієнти:

Для пасти:

  • 250 г трубочок каннелоні
  • 500 г консервованих нарізаних помідорів без шкірки*
  • 50 г натертого пармезану
  • 1 кулька моцарелли
  • сіль, перець

Для начинки:

Реклама
  • 500 г рікотти
  • 200 г в'ялених томатів (масло злити)
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха
  • 3-4 ст.л. соусу песто

Для соусу бешамель:

  • 70 г солоного вершкового масла
  • 70 г борошна
  • 700 мл молока
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Зварити соус бешамель. Для цього в сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і обсмажити протягом 1 хвилини. Потім влити молоко, весь час помішуючи. Проварити соус до загусання, потім зняти з вогню і приправити мускатним горіхом.
  2. Для начинки змішати рікотту з дрібно нарізаними в'яленими помідорами, домашнім соусом песто і мускатним горіхом. Начинити цією сумішшю каннелоні.
  3. На дно форми для запікання налити приблизно третину соусу бешамель.
  4. Викласти шар пасти. Знову полити молочним соусом, додати шар помідорів.
  5. Повторити шари: каннелоні, бешамель, томати.
  6. Посипати запіканку пармезаном і поставити до розігрітої до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  7. Потім посипати нарізаною кубиками моцарелою і запікати ще близько 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати лазанью з лососем і шпинатом. Ми також ділилися рецептами вегетаріанської лазаньї з овочами.

Дивіться відео, як приготувати пасту з томатами і мідіями по-італійськи: