Рецепт дієтичної вечері: рибна запіканка з кукурудзяною крупою

5 березня 2020, 17:20
Смачна запіканка з рибою в духовці

Запіканка з риби в духовці

Запіканка з риби з кукурудзяною крупою, сиром і вершками – це незвична, але дуже смачна страва, яке можна подати на вечерю. Воно вимагає мінімум часу і сил.

Читайте також:

Реклама

Для приготування запіканки в духовці вам знадобиться деко з високими бортиками або спеціальна форма – металева, скляна, силіконова.

Рибна запіканка в духовці

Запіканка з риби в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 164 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг риби
  • 1 стакан кукурудзяної крупи
  • 2 склянки води
  • 1 стакан жирних вершків
  • 2 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 70 г моцарели або твердого сиру
  • Сіль, перець – за смаком
  • Розмарин, чебрець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кукурудзяну крупу добре промити.
  2. Рибне філе порізати середніми шматочками.
  3. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
  4. Крупу викласти на дно жароміцної форми, зверху викласти шматочки риби. На рибу укласти часник і цибулю. Посолити, поперчити. Покласти гілочки чебрецю і розмарину.
  5. Залити двома склянки води і склянкою вершків.
  6. Зверху викласти шматочки нарізаного або натертого сиру.
  7. Запікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 30-35 хвилин.
  8. Картопляно-рибну запіканку можна подавати як в гарячому, так і в розігрітому вигляді.

Як вибрати рибу для запіканки

Для страви краще всього підійде біла морська риба з щільною м'якоттю, але ви можете взяти червону або річкову.

Дивіться відео, як смачно приготувати рибу на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію . "Сьогодні" також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької .