Рецепт ароматного імбирно-лимонного чізкейку від Юлії Висоцької

3 квітня 2020, 09:08
Готуємо смачний домашній чізкейк у духовці

Імбирно-лимонний чізкейк

Ніжний чізкейк від Юлії Висоцької з основою з імбирного печива і сирно-лимонною начинкою – прекрасний десерт для вихідного дня. Він смачний, оригінальний і доволі простий у приготуванні.

Читайте також:

Реклама

Чізкейк можна прикрасити тим варенням, яке вам подобається, підійде і апельсинове, і малинове. А імбирне печиво для основи можна спекти самостійно.

Імбирно-лимонний чізкейк

Імбирно-лимонний чізкейк

Реклама

Час приготування:

  • 1 година 10 хвилин

Калорійність:

  • 513 ккал на порцію

Складові:

Реклама
  • 400 г зерна сиру 9%
  • 150 г імбирного печива
  • 3 курячих яйця
  • 120 г цукру
  • 100 г лимонного варення
  • 60 г вершкового масла
  • 1 лимон
  • 4 ст. л. вершкового сиру
  • 2 ст. л. жирної сметани
  • 1 ст. л. крохмалю

Дивіться відео, як приготувати дієтичний полуничний чізкейк:

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 160° С.
  2. Імбирне печиво подрібнити в блендері на крихту.
  3. Вершкове масло розтопити в сотейнику на невеликому вогні, всипати імбирну крихту і перемішати.
  4. У глибоку миску натерти цедру лимона і вичавити сік.
  5. Сир викласти до лимонному соку з цедрою, всипати крохмаль, цукор і збити все занурювальним блендером.
  6. Додати вершковий сир, сметану і яйця, все перемішати.
  7. Роз'ємну форму для випічки обернути потрійним шаром фольги, викласти імбирну крихту з маслом, розподілити і притиснути руками, зверху рівномірно розподілити начинку.
  8. Форму з чізкейк поставити в глибоке деко, засунути його на 2/3 в духовку і влити в деко холодну воду так, щоб форма була покрита на чверть.
  9. Випікати в розігрітій духовці 45-50 хвилин.
  10. Готовий чізкейк покрити лимонним варенням. Перед подачею остудити.

Корисні поради від Юлії Висоцької

  • Для начинки знадобиться п'ять столових ложок цитрусового соку, тому вибирайте соковитий лимон.
  • Форму для випічки краще взяти діаметром 22-25 см. Корж перед випіканням потрібно ненадовго поставити в холодильник або морозилку – на ньому простіше потім розподіляти начинку.
  • Важливо не перетримати чізкейк в духовці, щоб він був ніжним.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чізкейку за 15 хвилин без випічки.