Прості і смачні салати на Новий рік: ТОП-5 святкових рецептів

26 грудня 2019, 13:11
Дуже смачні салати на Новий рік 2020

Прості салати на Новий рік-2022

Новий рік 2020 настане зовсім скоро, і пройде під знаком Білого Металевого Щура. Якщо ви любите оригінальні страви, зверніть увагу на наші рецепти простих і смачних салатів.

Дивіться відео, як прикрасити класичні новорічні салати:

Реклама

Читайте також:

Простий салат з ковбасою, помідорами і сиром

Реклама

Салат з ковбасою

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • Ковбаса копчена або шинка – 300 г
  • Сир – 200 г
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Зелень – кілька гілочок
  • Сіль, перець – за смаком
  • Сметана – 4 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Ковбасу очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками.
  2. Сир нарізати кубиками такого ж розміру.
  3. Помідори промити і нарізати маленькими кубиками. Бажано, щоб кубики ковбаси, сиру і помідорів були одного розміру.
  4. Зелень можна взяти за бажанням. Сюди підійде зелена цибуля, або зелень кропу і петрушки. Промити зелень і трохи обсушити. Дрібно нашаткувати.
  5. Всі підготовлені компоненти покласти в одну миску і перемішати.
  6. Зубчики часнику почистити і видавити через прес. Сметану перемішати з тиском часником і викласти на салат зверху. Перемішати перед подачею.

Салат з тунця з кукурудзою, яйцями і огірками

Салат з тунця з огірком

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Консервований тунець шматочками – 1 банка (190 г)
  • Консервована кукурудза – 1 банка
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Свіжий огірок – 1-2 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками.
  2. Огірки помити, за бажанням почистити і нарізати кубиками.
  3. Тунця дістати з розсолу і розім'яти виделкою.
  4. Змішати всі інгредієнти в салатниці, заправити майонезом, посолити і поперчити за смаком.
  5. За бажанням прикрасити салат з тунця листочками зелені.

Салат з хурмою, горіхами і лососем

Салат з хурмою і червоною рибою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Суміш молодого салатного листя – 1 пучок
  • Хурма – 1 шт.
  • Малосольний лосось – 100 г
  • Кедрові горіхи – жменя
  • Тертий пармезан – 30 г
  • Оливкова олія – 1-2 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Салатне листя помити і обсушити, викласти на блюдо.
  2. Хурму розрізати на 4-6 частин, красиво розподілити зверху.
  3. Філе лосося дуже тонко нарізати, додати в салат.
  4. Зверху посипати підсмаженими на сухій сковороді кедровими горішками і тертим пармезаном.
  5. Заправити салат оливковою олією, лимонним соком і медом. Посолити і поперчити.

Порада: замість кедрових горіхів можна взяти волоські або мигдаль.

Салат з авокадо з яйцем і овочами

Салат з авокадо і овочами

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 авокадо
  • 1 помідор
  • 1 огірок
  • 1 варене яйце
  • Зелений салат – кілька листочків
  • 1-2 ст.л. несолодкого йогурту
  • 1 ч.л. гірчиця
  • Мелений чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Авокадо, помідор, огірок і яйце довільно нарізати.
  2. Салатні листя порвати, з'єднати з нарізаними авокадо, помідором, огірком і яйцем.
  3. Змішати йогурт з гірчицею, заправити салат, посолити і поперчити за смаком.
  4. Подавати салат з авокадо відразу після приготування.

Салат з куркою і йогуртовою заправкою від Джеймі Олівера

Час приготування:

  • 1 година + час на охолодження

Інгредієнти:

Для курки:

  • 1,3 кг курки хорошої якості
  • Кілька горошин чорного перцю
  • Кілька штук лаврового листя
  • 2 чайні ложки мелених насіння кумина
  • 1 жменя мигдаля

Для заправки:

  • 2 столові ложки знежиреного натурального йогурту
  • 3 столових ложки нежирного майонезу, приготованого з яєць вільного вигулу
  • 2 лимона, сік і цедра
  • 1 огірок, очищений і нарізаний кубиками
  • 1 маленька зв'язка свіжого базиліка, листя порвати руками

Для подачі:

  • 4 великі жмені салатного міксу

Спосіб приготування:

  1. Помістіть курку у велику каструлю, залийте водою, додайте перець і лавровий лист і доведіть до слабкого кипіння. Варіть близько 40 хвилин. Якщо можете, залиште курку остигати в рідини.
  2. Вийміть курку, зніміть шкірку і подрібніть м'ясо. Підсушіть кумін і мигдаль на гарячій сковороді і дайте їм охолонути.
  3. Для приготування заправки змішайте у великій мисці йогурт, майонез і цедру лимона і сік. Додайте курку, огірок, кумін і мигдаль разом з порваним базиліком.
  4. Добре перемішайте і подавайте на подушці з салатного міксу.

Корисна порада: Мигдаль в рецепті можна замінити волоськими горіхами або фундуком. А замість огірків взяти кисло-солодкі яблука.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .