I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Святкові салати без майонезу: ТОП-5 рецептів на Новий рік

Рецепти смачних новорічних салатів без майонезу

Новий рік 2020 настане зовсім скоро. Якщо ви шукаєте прості і смачні салати на свято, зверніть увагу на наші рецепти. Вони стануть в нагоді тим, хто хоче замінити традиційні страви на щось новеньке і легке.

Дивіться відео, як прикрасити класичні салати на Новий рік:

Реклама

Дуже смачні салати без майонезу обов'язково сподобаються вам і вашим гостям.

Читайте також:

Реклама

Салат з креветок і авокадо на Новий рік

Салат з креветками на Новий рік
Салат з креветками на Новий рік

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г креветок (розморожених)
  • 1 авокадо
  • 6 перепелиних яєць
  • 1 огірок
  • Листя салату
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. оливкового масла

Спосіб приготування:

  1. Очищені креветки підрум'яньте на добре розігрітій сковороді з додаванням 1 ст. л. масла.
  2. Яйця відварити і очистіть. М'якоть авокадо наріжте невеликими кубиками, огірок – тонкими кільцями.
  3. Викладіть на блюдо листя салату, потім розкладіть скибочки огірка, кубики авокадо, половинки перепелиних яєць і підсмажені креветки.
  4. Полийте салат заправкою з лимонного соку, що залишився оливкового масла, солі і перцю.

Новорічний салат з куркою і грейпфрутом

Салат з курки і грейпфрута
Салат з курки і грейпфрута

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 2 рожевих грейпфрута
  • 300 г картоплі
  • 400 г курячого філе
  • 1 ч.л. зернистої гірчиці
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль перець
  • Листовий салат – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Очистити від цедри грейпфрут, видаливши білу плівку, вирізати з нього часточки, таким чином, щоб повністю видалити перегородки. Сік, що виділився зібрати в невелику ємність. Підготовлені часточки прибрати в холодильник.
  2. Філе грудки замаринувати в суміші грейпфрутового соку і гірчиці протягом 15-20 хвилин, залишивши 1 ложку соку для салатної заправки.
  3. За цей час відварити картоплю цілком у киплячій підсоленій воді до м'якості. Потім залити холодною водою, остудити, очистити від шкірки.
  4. Обсушити куряче філе, посолити, поперчити, потім обсмажити з обох боків до готовності на сковороді (звичайній або гриль).
  5. Картоплю порізати на частини, змішати з часточками грейпфрута, порізаними навпіл, заправити сумішшю грейпфрутового соку, оливкової олії, солі і перцю.
  6. Куряче філе порізати пластинками.
  7. На тарілку сервіровки викласти листовий салат, картопля з грейпфрутом, зверху помістити шматочки курячого філе. Дати настоятися 10-15 хвилин і подавати.

Салат з оселедцем на Новий рік від Юлії Висоцької

Салат з оседедцем на Новий рік
Салат з оседедцем на Новий рік

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Для заправки:

  • Половина лимона
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 1 щіпка меленого чорного перцю
  • 1 щіпка морської солі

Для салату:

  • 1 велика жирна оселедець
  • 10 перепелиних яєць
  • 1 пучок листового салату
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 50 г пармезану

Спосіб приготування:

  1. Перепелині яйця зварити круто, залити холодною водою, а потім акуратно очистити від шкаралупи і розрізати навпіл.
  2. Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками.
  3. Салат і зелена цибуля порізати дрібно.
  4. Сир натерти на тертці.
  5. Викласти салат на велику тарілку, зверху розкласти половинки яєць і шматочки оселедця. Посипати зеленою цибулею і натертим сиром.
  6. З половинки лимона вичавити сік.
  7. Приготувати заправку, змішавши соняшникову олію з лимонним соком, сіллю і перцем.
  8. Полити салат заправкою, перемішувати не потрібно.

Теплий салат з печінки і винограду

Час приготування:

  • 25 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 тонких смужки бекону
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 250 г курячої печінки (близько 6 шт.)
  • 125 г міксу бебі-шпинату з крес-салатом
  • Сіль і чорний перець
  • 2 ч.л. червоного винного оцту
  • 1 ст.л. олії волоського горіха або фундука
  • 150 г винограду без кісточок

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте тонко нарізаний бекон в оливковій олії протягом 5-7 хвилин до утворення хрусткої скоринки, часто помішуючи.
  2. Тим часом розділіть кожну печінку на дві частини, видаліть зайвий жир і плівки. Потім розріжте кожну частину навпіл.
  3. Розділіть попередньо помиті шпинат і крес-салат між чотирма тарілками, посипте сіллю і перцем.
  4. Перекладіть хрусткий бекон на одну сторону сковороди і обсмажте курячу печінку протягом 5-6 хвилин на середньому вогні, часто перевертаючи, до коричневого кольору. Усередині печінка повинна залишатися злегка рожевою.
  5. Розділіть печінку між салатним тарілками.
  6. Додайте оцет в гарячу сковороду і дайте йому побулькати протягом декількох секунд, потім зніміть з вогню і додайте горіхову олію.
  7. Полийте салат і печінку заправкою разом з шматочками бекону. Посипте виноградом і подавайте разом з хрустким хлібом.

Веганські новорічний салат з тофу з морквою і апельсинами

Салат з тофу з морквою
Салат з тофу з морквою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г твердого тофу
  • 10-12 дрібних солодких морквин
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ч. л. кумина
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. пелюсток мигдалю
  • Сіль

Для заправки:

  • Сік 1 апельсина
  • Сік 1/2 лимона
  • 1 ч .л. гострої гірчиці
  • 2 ч. л. свіжого тертого імбиру
  • 3 ст. л. апельсинового конфітюру або меду
  • 1/2 ч. л. пластівців сушеного перцю чилі
  • Салатні листя для подачі

Спосіб приготування:

  1. Моркву вимити, почистити, нарізати брусочками. Обсмажувати на сковороді з ложкою оливкової олії протягом 2-3 хвилин. Потім додати кумін і розрізаний навпіл часник, посолити і готувати ще 2-3 хвилини. Відставити моркву в тепле місце.
  2. Окремо обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору пластівці мигдалю.
  3. Приготувати заправку. У невеликій сковороді або сотейнику довести до кипіння апельсиновий і лимонний сік, додати тертий імбир, зменшити вогонь. Потім додати гірчицю, апельсиновий конфітюр, пластівці чилі і ретельно перемішати. Готувати на маленькому вогні до загусання 4-5 хвилин.
  4. Тофу розрізати на прямокутні шматочки товщиною 1 см. Змастити оливковою олією і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді до рум'яності з обох сторін.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти