Прості страви з кабачків на сковороді: ТОП-5 рецептів

5 травня 2019, 12:01
Смачні і прості страви з кабачків

Кабачок – один з найуніверсальніших овочів. Його можна смажити, варити, тушкувати, запікати і навіть готувати з нього варення. Ми розповімо, як приготувати смачні страви з молодих кабачків на сковороді.

Смажені кабачки в клярі

Реклама

Смажені кабачки на сковороді

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачки
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1 ч.л. морської солі
  • 1/4 ч.л. меленого гострого червоного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 8 ст.л. з гіркою борошна
  • 200 мл холодної мінеральної води
  • олія – для смаження

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Кабачки помити, за бажанням почистити і нарізати кружальцями завтовшки 0,5-1 см.
  2. Приготувати кляр: яйця збити в мисці разом з паприкою, сіллю, перцем і пропущеним через прес часником. Всипати борошно і ретельно розмішати. В кінці влити холодну газовану воду. Повинен вийти кляр консистенції рідкої сметани.
  3. Кабачки порціями вмочити в кляр і обсмажити з двох сторін на добре розігрітій олії.
  4. Викласти кабачки на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати разом зі сметаною, за бажанням посипавши закуску рубаною зеленню.

Курячі котлети з кабачками на сковороді

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 маленьких курячих філе
  • 1 невеликий кабачок
  • 1 морква
  • 3 ст.л. вареного рису
  • 1 яйце
  • 1.5 ст.л. борошна
  • 1 гілочка зеленої цибулі
  • 1 гілочка петрушки
  • 1 гілочка кропу
  • сіль
  • мелений перець
  • часниковий порошок
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе помити і нарізати середніми шматочками.
  2. Кабачки розрізати на кубики, моркву почистити і крупно порубати.
  3. Куряче філе, кабачок і очищену моркву пропустити через м'ясорубку.
  4. Додати відварений рис, яйце, борошно, рубану зелень і спеції, добре перемішати.
  5. Сформувати котлети і обсмажити їх на рослинній олії під кришкою.
  6. Подавати курячі котлети разом з овочевим салатом.

Рис з кабачками на сковороді

Рис з літніми овочами

Інгредієнти на 1-2 порції:

  • 250 г кабачків
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 100 г рису
  • 250 мл води
  • 4 ст. ложки рослинної олії
  • сіль
  • кріп
  • розмарин
  • селера
  • базилік

Рецепт приготування:

  1. Рис відварити в підсоленій воді.
  2. Кабачки помити, нарізати шматочками, посипати спеціями, полити двома столовими ложками олії, перемішати, викласти у змащену маслом форму і запікати до напівготовності 15-20 хвилин.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, а помідор нарізати шматочками середнього розміру.
  4. У розігрітій сковороді з маслом спасерувати моркву, потім додати помідор, перемішати і зняти сковороду з вогню.
  5. Додати до моркви з помідором варений рис і перемішати.
  6. Кабачки дістати з духовки, додати рис і овочі, все швидко перемішати і поставити в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву посипати зеленню.

Читайте також:

Деруни з картоплі і кабачків

Картофельные драники с кабачками

Інгредієнти:

  • 300 г кабачків
  • 300 г картоплі
  • 1 яйце
  • 2-3 ст.л. борошна
  • сіль перець
  • кілька гілочок зелені
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Картоплю почистити, кабачки помити і зрізати кінчики. Натерти овочі на крупній тертці. Посолити, перемішати і залишити на 10 хвилин. Потім добре віджати сік, що виділився.
  2. Додати до овочів яйце, дрібно нарізану зелень, борошно, сіль і мелений перець. Перемішати.
  3. Розігріти сковороду з олією. Викладаючи ложкою тісто, обсмажити деруни з двох боків до золотавої скоринки.
  4. Подавати гарячими разом зі сметаною.

Рагу з курки і кабачків на сковороді

Використовувати алкоголь можна лише у стравах, що готуються на сковороді

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе
  • 2 цукіні або кабачки
  • 1 стакан натурального йогурту або сметани
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. солодкої паприки
  • сіль
  • гостра мелена паприка
  • рослинна олія
  • зелень

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе помити і розрізати на шматочки.
  2. Обсмажити на олії разом з паприкою до готовності.
  3. Цукіні помити і натерти на середній тертці.
  4. Додати до курячого філе, залити йогуртом або сметаною.
  5. Додати пропущений через прес часник і сіль, тушкувати ще 5 хвилин.
  6. Подавати блюдо з будь-яким гарніром на свій смак, посипавши рубаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з сиром і маслинами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кабачків і креветок від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: