Простий рецепт ніжних фрикадельок з індички в томатному соусі

15 травня 2020, 13:52
Готуємо м'ясні кульки в італійському стилі

Рецепти тефтелей і фрикадельок з різних країн

Класичні мітболи в томатному соусі можна зробити більш дієтичними, якщо приготувати їх з фаршу індички. Ця смачна і корисна страва сподобається як дорослим, так і дітям.

Коли ви формуєте фрикадельки, не варто робити їх занадто великими, адже це вимагає більш тривалого часу приготування.

Реклама

Фрикадельки з індички в томатному соусі

Рецепти тефтелей і фрикадельок з різних країн

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 207 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для соусу:

Реклама
  • 1 цибулина
  • 1 стебло селери
  • 3 зубчики часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 400 мл консервованих помідорів нарізаних
  • 1 ч. л. цукру
  • Сіль і чорний перець
  • 1-2 ч. л. соусу песто

Читайте також:

Для фрикадельок:

  • 500 г фаршу індички
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 3 ст. л. тертого пармезану

Дивіться відео, як вибрати м'ясний фарш:

Спосіб приготування:

  1. Дрібно поріжте часник, цибулю і селеру. Відкладіть дві столові ложки суміші для фрикадельок, а решту викладіть у сковороду з олією.
  2. Додайте до овочів подрібнений чебрець і тушкуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  3. Додайте консервовані помідори, сіль, перець, цукор і соус песто. Тушкуйте разом з овочами.
  4. З'єднайте всі інгредієнти для фрикадельок – фарш, яйце, сухарі, пармезан і дві ложки відкладених цибулі та селери.
  5. Обережно перемішайте суміш, а потім сформуйте фрикадельки вологими руками.
  6. Опустіть їх у соус, доведений до кипіння. За потреби влийте трохи води або бульйону і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 30 хвилин.

Як подавати фрикадельки

Подавати страву можна з рисом, пастою або картопляним пюре.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом м'ясних фрикадельок з гречкою.