Домашній соус ткемалі на зиму: покроковий рецепт з відео

16 серпня 2020, 12:20
Покроковий рецепт сливового соусу на зиму

Сливовий соус

Соус ткемалі зі слив на зиму: як зробити його правильно і смачно? Пропонуємо вам рецепт від телеведучого Сергія Лівадного. Зберігатися такий соус може протягом двох років. Це хороша альтернатива будь-якому магазинному кетчупу або соусу, спробуйте!

Домашній соус ткемалі на зиму

Реклама

Соус ткемалі

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 65 ккал на 100 г

Складові:

  • Кисло-солодкі сливи – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики
  • Петрушка – 1 пучок
  • Прованські трави – 1 ч.л.
  • Мелений перець – 0.5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Вода

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Візьміть кисло-солодкі сливи, помийте і відправте їх в окріп. Варіть протягом 5 хвилин. Злийте воду і протріть сливи через металеве сито. Кісточки та шкірку викинете. Це потрібно, щоб консистенція соусу була максимально однорідною.
  2. Додайте очищений і дрібно нарізаний часник. На 1 кг слив нам знадобиться 4 зубчики. Потім додайте пучок подрібненої петрушки, 1 чайну ложку прованських трав, 0.5 чайної ложки меленого перцю, 1 чайну ложку солі і 1 чайну ложку цукру. За бажанням влийте трохи води.
  3. Потім поставте сливове пюре з прянощами на водяну баню. Варіть протягом 20-30 хвилин.

Як зберігати соус

Простерилізуйте банки і кришки. Перекладіть соус в банки і закрийте на зиму. Тримайте в прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних домашніх соусів на зиму, а також писали, як зробити соус сацебелі.