Сливовий соус
Соус ткемалі зі слив на зиму: як зробити його правильно і смачно? Пропонуємо вам рецепт від телеведучого Сергія Лівадного. Зберігатися такий соус може протягом двох років. Це хороша альтернатива будь-якому магазинному кетчупу або соусу, спробуйте!
Домашній соус ткемалі на зиму
Соус ткемалі
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 65 ккал на 100 г
Складові:
- Кисло-солодкі сливи – 1 кг
- Часник – 4 зубчики
- Петрушка – 1 пучок
- Прованські трави – 1 ч.л.
- Мелений перець – 0.5 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Вода
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Візьміть кисло-солодкі сливи, помийте і відправте їх в окріп. Варіть протягом 5 хвилин. Злийте воду і протріть сливи через металеве сито. Кісточки та шкірку викинете. Це потрібно, щоб консистенція соусу була максимально однорідною.
- Додайте очищений і дрібно нарізаний часник. На 1 кг слив нам знадобиться 4 зубчики. Потім додайте пучок подрібненої петрушки, 1 чайну ложку прованських трав, 0.5 чайної ложки меленого перцю, 1 чайну ложку солі і 1 чайну ложку цукру. За бажанням влийте трохи води.
- Потім поставте сливове пюре з прянощами на водяну баню. Варіть протягом 20-30 хвилин.
Як зберігати соус
Простерилізуйте банки і кришки. Перекладіть соус в банки і закрийте на зиму. Тримайте в прохолодному місці подалі від сонячних променів.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних домашніх соусів на зиму, а також писали, як зробити соус сацебелі.