Пиріг з чорницею в духовці: простий рецепт приготування

23 липня 2020, 16:39
Рецепт швидкого чорничного пирога до чаю

Пиріг з чорницею в духовці

Не знаєте, що можна приготувати з чорниці? Ми пропонуємо спекти смачний і м'який пиріг з додаванням лимонної цедри і ванілі.

Якщо ви використовуєте свіжу чорницю, помийте її, обсушіть. Якщо у вас заморожені ягоди, дайте їм відтанути і злийте зайвий сік.

Реклама

Чорничний пиріг у духовці

Пиріг з чорницею в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 245 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 чашка (130 г) борошна плюс 1 ч.л. борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/8 ч.л. кориці
  • 1/2 чашки (113 г) м'якого вершкового масла
  • 3/4 склянки (160 г) цукру
  • 1/4 ч.л. ванільного екстракту
  • 2 великих яйця
  • 1 ч.л. лимонної цедри (за бажанням)
  • 2 чашки (325 г) чорниці
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • Цукрова пудра – для посипання

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С. Змастіть маслом і присипте борошном форму діаметром 20-23 см.
  2. Перемішайте борошно з розпушувачем, сіллю і корицею. Відкладіть.
  3. Міксером збийте масло на середній швидкості протягом 2 хвилин. Всипте цукор і збийте в пишний світлий крем. Додайте ванільний екстракт.
  4. Додайте яйця по одному, щоразу збиваючи до утворення однорідної маси. Додайте дрібно натерту цедру лимона.
  5. Зменшіть швидкість міксера до низької і повільно всипте борошняну суміш.
  6. Вилийте тісто в підготовлену форму для випічки.
  7. Змішайте ягоди з чайною ложкою борошна і лимонним соком, додайте в форму.
  8. Випікайте 45-55 хвилин або до сухої зубочистки.
  9. Вийміть з духовки і дайте пирогу охолонути у формі протягом 10 хвилин. Проведіть ножем уздовж бортів форми, щоб відокремити пиріг від стінок.

Як подавати чорничний пиріг

Перекладіть на тарілку і посипте просіяною цукровою пудрою.

Дивіться відео про властивості чорниці:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вафельний торт зі згущеним молоком і чорницею. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами варення з чорниці.