Персики в сиропі на зиму: рецепт смачної домашньої заготовки

18 серпня 2020, 10:22
Готуємо на зиму персики, консервовані половинками

Персики на зиму

Персики, заготовлені на зиму за цим рецептом, виходять соковитими, ароматними і солодкими. Їх можна їсти просто так, подавати разом з морозивом і додавати в десерти, випічку і фруктові салати.

Щоб половинки персиків добре тримали форму, вибирайте стиглі, але щільні плоди.

Реклама

Персики на зиму в сиропі

Персики на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 222 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг персиків
  • 400 г цукру
  • 1 л води
  • 1 ч.л. лимонної кислоти

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Персики добре помийте. Потім розріжте уздовж, видаліть кісточку. Половинки очистіть від шкірки.
  2. Розкладіть підготовлені половинки персиків в стерилізовані банки. Укладайте половинки щільно, але при цьому не сильно притискайте їх, щоб персики зберегли форму.
  3. Тепер залийте персики в банках окропом, прикрийте стерильними кришками і залиште на 20 хвилин.
  4. Потім злийте воду з банок в каструлю, додайте цукровий пісок і лимонну кислоту.
  5. Поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини.
  6. Залийте персики гарячим сиропом і відразу ж закрийте кришками.
  7. Переверніть банки кришками вниз і укутайте ковдрою або пледом до повного охолодження.
  8. Коли банки повністю охолонуть, відправте їх на зберігання в прохолодне місце.

Корисна порада

Якщо шкірка погано сходить з персиків, попередньо обдайте плоди окропом.

Дивіться відео, чому потрібно пити домашні компоти:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикової наливки з корицею, а також писали, як заморозити персики на зиму.