Лишився шашлик після пікніка? Ось п'ять способів дати йому друге життя

10 травня 2021, 08:00
Наприклад, приготувати м'ясну піцу, шаурму або суп із копченнями

Так трапляється через його тривалу відсутність під час зимового періоду. У сезон всілякого шашлику з різного м'яса готується багато, а от з'їдається він повністю не завжди. Але є п'ять способів, щоби дати шашлику друге життя, яке нічим не гірше.

Макарони з м'ясом

Реклама
Фото: instagram.com/mingaleevagulha_oficial/

Інгредієнти

  • 600 г – шашлик;
  • 500 г – макарони;
  • 2 шт. – копчені ковбаски;
  • по 1 шт. – морква, цибуля, червоний перець;
  • 2 зуб. – часник;
  • 3 ст. л. – томатна паста;
  • сіль, перець, лаврове листя, паприка, сухий базилік, орегано – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Нарізати м'ясо на середні шматочки, обсмажити, додати нарізану цибулю і моркву. Тушкувати п'ять хвилин.
  2. Залити гарячою водою і тушкувати 30 хвилин.
  3. Додати всі спеції, нарізані ковбаски, тушкувати 20 хвилин.
  4. Додати макарони, залити водою, щоб вона покривала макарони повністю.
  5. Тушкувати до готовності, прикрасити зеленню.

Рагу

Реклама
Фото: instagram.com/diana_di_recipes/

Інгредієнти

  • 300 г – шашлик;
  • 2 шт. – кабачок;
  • по 1 шт. – баклажан, цибуля, перець болгарський;
  • 3 зуб. – часник;
  • 2 шт. – помідор;
  • 200 г – томатна паста;
  • 100 г – заморожений горошок;
  • кінза, лаврове листя; сіль, перець – за смаком;
  • 1 ч. л. – хмелі-сунелі.

Спосіб приготування

  1. М'ясо і овочі нарізати кубиками, часник кільцями, з кінзи зрізати стебла з корінням (вони знадобляться).
  2. Обсмажити на олії цибулю і часник кілька хвилин. Додати нарізані м'ясо і овочі, крім помідорів. Обсмажити п'ять хвилин.
  3. Влити пасту, додати помідори, стебла кінзи та всі спеції. Тушкувати 25 хвилин на повільному вогні під кришкою.
  4. За 5-7 хвилин до готовності додати заморожений горошок.
  5. Стебла кінзи, лаврове листя прибрати, прикрасити зеленню.

Читайте також:

Реклама

Шаурма (з курячим м'ясом або свининою)

Фото: instagram.com/lavash_rulit/

Інгредієнти

  • 1 шт. – лаваш;
  • 100 г – шашлик;
  • 1 шт. – свіжий огірок;
  • 20 г – сир;
  • 30 г – морква.

Для соусу

  • 100 г – сметана;
  • 1 ст. л. – гірчиця;
  • 2 зуб. – часник;
  • спеції – за смаком.

Спосіб приготування

  1. М'ясо порізати, сир і огірок натерти.
  2. Для соусу змішати сметану, гірчицю, подрібнений часник і спеції. Змастити лаваш.
  3. Порізати на кубики овочі. Сир натерти на крупній тертці.
  4. Сформувати шаурму.
  5. Підсмажити на сухій сковороді.

Суп із м'ясом

Фото: instagram.com/nsa.larson/

Інгредієнти

  • 500 г – шашлик
  • 100 г – бекон
  • 50 г – маслини
  • 1 шт. – цибуля
  • 2 ст. л. – томатна паста
  • 2 шт. – мариновані огірки
  • сметана, перець, лимон і сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Нарізати шашлик, цибулю і бекон. Злегка обсмажити і додати томатну пасту. Тушкувати на повільному вогні п'ять хвилин.
  2. Огірки і маслини дрібно нарізати. Усе скласти в каструлю, залити водою, додати спеції.
  3. Варити до готовності. Подавати зі сметаною і лимоном.

Піца із м'ясом, кукурудзою і грибами

Фото: піца з м'ясом

Інгредієнти

Для тіста

  • 1 1/2 ск. – хлібне борошно;
  • 1/4 ч. л. – сіль;
  • 1 ч. л. – сухі дріжджі;
  • 1/2 ск. – тепла вода;
  • 1 ст. л. – оливкова олія.

Для начинки

  • кілька ложок томатного соусу;
  • оливкова олія;
  • щіпка сушеного базиліка;
  • 1 шт. – помідор;
  • 6 шт. – печериць;
  • 100 г – шашлику;
  • моцарелла – за смаком;
  • твердий сир – за смаком;
  • консервована кукурудза – жменя;
  • свіжий базилік – кілька листочків.

Спосіб приготування

  1. Просіяти борошно в велику миску. Додати сіль і дріжджі, перемішати.
  2. Зробити заглиблення в центрі, налити воду та оливкову олію. Замісити тісто і накрити рушником. Залишити в теплі на одну годину, щоб тісто збільшилося в об'ємі.
  3. Розкачати тісто в пласт завтовшки 5-6 мм, перекласти на деко, застелене пергаментним папером.
  4. Збризнути тісто оливковою олією, намазати томатним соусом, змішаним із сушеним базиліком.
  5. Додати тонко нарізані й обсмажені шампіньйони. Зверху викласти кружальцяи помідора і нарізане м'ясо. Посипте кукурудзою і сиром.
  6. Випікати в розігрітій до 220 градусів духовці 15-20 хвилин.

Тут знайдете п'ять способів застосування яєць, що лишилися після Великодня.