Олів'є за ціною золота! "Сьогодні" дізналися, де в Україні готують салат за більш ніж 2000 гривень (відео)

30 грудня 2020, 18:38
Готують такий олів'є гурмани з Вінниччини

Імовірно, олів'є – одна з найуніверсальніших новорічних страв. Ідеться про те, що варіацій його приготування існує безліч. Дехто не відходить від звичних для нас усіх рецептів, хтось доволі сміливо експериментує, додаючи до олів'є несподівані інгредієнти. На Вінниччині ж готують олів'є за ціною золота. Перепілки, омари, яйця пашот. І нарешті – трюфелі зверху. Такому салату позаздрять найтитулованіші ресторани світу. Журналіст новин "Сьогодні" – Олексій Керман – вирушив на Вінниччину, де готував і куштував "золотий" олів'є.

Сюжет Олексія Кермана та Дмитра Кабака Відео: Сьогодні

У місті Тиврів, що на Вінниччині, живе Олександр Джига. Чоловікові вдалося вполювати трюфелі – 6 таких грибочків можуть коштувати до пів тисячі гривень. Тому на Новий рік готуватиме розкішний олів'є. До його складу входять каперси, цукіні, маринована цибуля, свіжі та консервовані огірки, картопля і листя салату.

Реклама

А ще, замість раків, креветки і омари. Плюс язик і м'ясо перепілки. Викладати такий олів'є на тарілку треба шарами. Спочатку відварена картопля, на неї – свіжі огірки, м’ясо перепілки, варений яловичий язик. Потім – м’ясо креветки та омара. Зверху – яйця пашот. Усе заправляється соусом із майонезу. І нарешті – окраса страви – тоненькі скибочки трюфелів вінчають олів'є. За словами Олександра, трюфелі передусім виконують роль спеції, підсилюють смак олів'є.

Такий олів’є став у понад 2 тисячі гривень. Але усе можна замінити – скажімо, замість перепелів та яловичого язика взяти курячу грудку.

Думка дієтолога

Дієтологиня Галина Бурковська вважає, що такий олів'є не дієтичний, але поживний. Тут білок морепродуктів та мікроелементи трюфеля. У трюфелі багато клітковини, вітамінів В1, В2. Цей гриб вважають афродизіаком, він підтримує чоловічу силу.

Реклама

Тут знайдете рецепти оригінальних холодних закусок на Новий рік та 10 рецептів канапе і бутербродів.