У мене високий тиск. Які продукти допомагають його нормалізувати

7 грудня 2020, 17:22
Серед них банани, авокадо, ківі – всі вони містять калій

Стабільним тиском може похвалитися далеко не кожен. Різкі його перепади – справа, на жаль, звична для багатьох. Звісно, продукти харчування – це не 100% панацея, потрібна консультація лікаря. Але організм можна підтримати за допомогою деяких фруктів і овочів. А саме тих продуктів, які містять калій. Їх важливо включити в раціон, щоб знизити високий тиск. Наприклад, дуже хороший у цьому плані ківі. Спеціально для вас нутриціологиня Яна Легеза склала список таких продуктів.

Фото: Яна Легеза, нутриціологиня

Усе, що містить калій, допомагає балансувати тиск. Але якщо ми вже говоримо про гіпертонію, то не все так просто, і кількість калію має бути великою для виведення солі. Просто одними фруктами – не справитеся. Краще ввести ці продукти в раціон до гіпертонії. Але і під час неї їх потрібно їсти, додатково знизивши кількість солі в раціоні. Конкретної дози того, скільки потрібно вживати таких продуктів, немає. Адже це не ліки. Та й переїдати ними не варто, щоб не було проблем із ШКТ.

Реклама

Читайте також:

Чому калій важливий для нашого стабільного тиску?

Згідно з дослідженням Американської кардіологічної асоціації, калій знижує кров'яний тиск. Він уповільнює негативну дію натрію в крові та пом'якшує напруження стінок кровоносних судин.

Які продукти допоможуть знизити/стабілізувати тиск:

Реклама
  • банани;
  • авокадо;
  • ківі;
  • ізюм;
  • курага;
  • чорнослив;
  • білі сушені гриби;
  • бобові;
  • морська капуста;
  • шпинат;
  • часник;
  • каркаде.

Окремо варто сказати про зелень (шпинаті) й буряк. Вони допомагають організму виробляти оксид азоту. А він допомагає розслабити артерії та нормалізувати кров'яний тиск.

А тут читайте, з чого починає свій ранок дієтологи і чим можуть бути корисні для нас паростки пшениці.