Новий фуд-тренд: гурмани запікають цілі головки соняшника на грилі

27 серпня 2020, 15:38
Фуді діляться своїми думками про неоднозначну страву в Facebook

Соняшник на грилі

Нова гастрономічна тенденція полягає в тому, що люди готують на грилі цілі головки соняшнику і їдять їх, як варену кукурудзу в качанах, а дегустатори говорять, що у страви "горіховий смак".

Вже тисячі людей залишили коментарі в Facebook, щоб поділитися своїми думками про незвичайне використання популярної літньої квітки. У той час як деякі заявили, що хотіли б спробувати соняшник на грилі, інші висловили сумнів, що це смачно.

Реклама

Соняшник на грилі

Щоб приготувати страву, розроблену компанією Baker Creek Heirloom Seed Compan, що у Менсфілді, штат Міссурі, соняшник потрібно зірвати, коли насіння сформувалося, але все ще має м'яку оболонку.

Читайте також:

Реклама

Всі пелюстки видаляють, а насіння вкривають олією з банки з в'яленими помідорами. Потім квітку кладуть лицьовою стороною вниз на гарячу решітку гриля, накривають і залишають готуватися на п'яти хвилин, а в кінці покривають в'яленими помідорами і базиліком. Готову страву беруть в руки і відкушують, як варену кукурудзу.


Більше 2000 людей приєдналися до дискусії і висловили свою думку стосовно цього суперечливого рецепта. Сотні гурманів відзначили, що ніколи не думали з'їсти головку соняшника, але тепер хочуть спробувати. А один захоплений шеф-кухар висловив думку, що можна натерти зернятка часником замість олії з-під в'ялених томатів.

Кілька людей також приєдналися до розмови, щоб сказати, що рецепт викликав у них тріпофобію – страх кластерних отворів.

Реклама

Дивіться відео, які квіти вважаються їстівними:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що приготувати з квіток цукіні.