На зиму: кабачкова ікра з болгарським перцем і помідорами

4 вересня 2018, 17:35

Кабачкова ікра з перцем і помідорами. Фото: depositphotos.com

Найкраще кабачкова ікра виходить саме зараз - в сезон свіжих овочів. Пропонуємо вам оригінальний рецепт цієї популярної заготовки. 

Кабачкова ікра з овочами 

Реклама

Складові: 

  • 1,2 кг цукіні або кабачків
  • 2 великі моркви
  • 2 великі цибулини
  • 1 кг солодкого болгарського перцю
  • 400 г стиглих томатів
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. 6% оцту
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 60 мл рослинної олії
  • чорний мелений перець
  • коріандр
  • сіль за смаком


Рецепт приготування:

  1. Свіжі помідори помити, опустити на 30 секунд в окріп і зняти шкірку.
  2. Підготувати всі овочі: моркву і цибулю почистити, з солодкого болгарського перцю вийняти насіння, кабачки помити, але шкірку на них залишити.
  3. Пропустити всі овочі через м'ясорубку з великою решіткою. Спочатку цибулю і моркву, потім інші овочі.
  4. На сковороду налити невелику кількість рослинної олії і викласти подрібнену моркву. Готувати на середньому вогні до напівготовності м'якості.
  5. Потім додати цибулю, розмішати і обсмажити ще 2-3 хвилини.
  6. Після цього викласти в сковороду кабачки і солодкий болгарський перець: частину рідини краще видалити. Просто нахилити миску і злити зайве. Продовжувати готувати ікру, періодично помішуючи, до м'якості всіх овочів.
  7. Потім викласти в сковороду помідори, посипати цукром, чорним меленим перцем, коріандром, орегано і базиліком.
  8. Посолити ікру, додати оцет. В цей же момент, при бажанні, можна додати томатну пасту.
  9. Перемішати і тушкувати, помішуючи, поки не випарується вся рідина. Приправити до смаку.
  10. Додати зубчики часнику, пропущені через прес, розмішати і вимкнути вогонь.
  11. Гарячу ікру розкласти в сухі стерилізовані банки, накрити стерильними кришками, перевернути і укутати. Дати повністю охолонути. Зберігати в коморі або погребі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сьогодні" ділився рецептом іспанської тортильї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти більше кабачків.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: