Масниця-2021: 3 рецепти різнокольорових млинців

9 березня 2021, 12:18
Приготуйте яскраві рожеві, зелені та помаранчеві

Фото: instagram.com/ellina_muravey/

Масниця в розпалі. Якщо ви любите експерименти і щоб ці експерименти були яскравими, посмажте різнокольорові млинці. Вибирайте, з чим їх подати, прислухайтеся до того, що радять зірки – тут начинки для кожного знаку зодіаку. І звісно, якщо плануєте подарунки на Масничний тиждень і не тільки, в нашому календарі березневих свят знайдете небанальні ідеї. Отже, створюємо яскраві образи на Масницю за допомогою простих рецептів.

Зелені млинці

Реклама

Фото: pinterest.com

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 ст. л. цукру
  • дрібка солі
  • 5 ст. л. борошна
  • 500 мл молока
  • 200 г замороженого шпинату
  • 2 ст. л. олії

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Шпинат розморозьте і збийте в пюре за допомогою блендера.
  2. Яйця збийте разом з цукром і сіллю. Додайте борошно і трохи молока, добре перемішайте. Влийте молоко, додайте шпинатне пюре та олію.
  3. Добре розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Зменшіть вогонь і, наливаючи невеликі порції тіста, спечіть тонкі млинці.
  4. Подавайте разом з вершковим сиром і лососем.

Читайте також:

Рожеві млинці

Фото: pixabay.com

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 великих яйця
  • дрібка солі
  • 500 мл молока
  • 150 г борошна
  • 1 очищений варений буряк, 130 г
  • 2 ст. л. олії

Рецепт приготування:

  1. Відправте яйця, сіль, половину молока, борошно і нарізаний буряк у кухонний комбайн і збийте до отримання однорідної маси. Додайте молоко, що залишилося, і добре перемішайте. Як альтернативу можна дуже дрібно натерти буряк і збити все разом вручну.
  2. Залиште тісто на 20 хвилин, потім ще раз перемішайте.
  3. Нагрійте млинцеву сковороду і змастіть її невеликою кількістю олії. Наливаючи ополоником тісто, приготуйте тонкі млинці. Їх можна подавати як з десертними, так і несолодкими начинками.

Читайте також:

Помаранчеві млинці

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 400 мл молока
  • 250 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі (без гірки)
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ч. л. з гіркою куркуми
  • 100 мл холодної кип'яченої води

Рецепт приготування:

  1. У миску покладіть яйця, цукор і сіль, трохи збовтайте вінчиком.
  2. Додайте невелику частину молока, всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб маса стала однорідною.
  3. Потім поступово влийте решту молока, перемішуючи. Маса на цьому етапі виходить ще густа.
  4. Розмішайте куркуму зі 100 мл води. Додайте в борошняну суміш разом з олією, перемішайте.
  5. Наливаючи тісто ополоником, посмажте тонкі млинці. Подавайте їх з начинкою з курки і грибів.

Тут знайдете рецепти млинців на вівсянці та на вівсяному борошні.